|
Yellow
|
 |
« Odpowiedz #60 : Luty 27, 2009, 08:51:08 » |
|
W profilu można znaleźć mój adres e-mail, więc swojej tożsamości nie ukrywam. Swoją drogą w żadnym poście nie widziałem "dzień dobry, na imię mam...", a nazwisk wielu muszę się domyślać. Może stworzymy topic, w którym każdy się przedstawi? Nikogo nie pouczam/łem, a starałem się jedynie odpowiadać na tematy, np "Jak uczyć się debiutów?" lub "Tablice Nalimova". Jeżeli kogoś uraziłem, to przepraszam. O półfinałach mówiłem żartobliwie, aczkolwiek podkreślam jeszcze raz, że żadnego przeciwnika nie można lekceważyć. Zwłaszcza, że przeglądałem trochę partii z turniejów dla niewidomych i zdarzają się dziwne debiuty typu gambit budapesztański i różne "załapańce".
|
|
|
|
|
|
Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
|
|
|
|
petro sjan
Gość
|
 |
« Odpowiedz #61 : Luty 27, 2009, 09:41:17 » |
|
 brawo brawo pokaż im na co Cię stać oczywiście w finale M P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sokol
|
 |
« Odpowiedz #62 : Luty 27, 2009, 10:53:37 » |
|
A mi się tam podoba, wkońcu zaczeło się dziać cos na tym forum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
guti
|
 |
« Odpowiedz #63 : Luty 27, 2009, 11:40:44 » |
|
Czytanie chwila czasu, pisane swoich myśli i przekonań samą radością - widok aktywności na forum bezcenne, a (karę za plagiat lub naruszenie czyjejś prywatności) resztę zapłacisz kartą: master cart, ewentualnie bananami. (Ba, w dobie światowego kryzysu jestem za akcją - kupujcie Polskie banany). Od pewnego czasu nie zaglądam na stronę FIDE i nie śledzę losów pojedynku Gaty z Topą... Ale z tego co mnie wzrok nie myli to Topa wygra. To mnie skłania aby w mieczu o koronę mistrza świata kibicować Anandowi 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2009, 11:44:48 wysłane przez guti »
|
|
Amore pomidore 
|
|
|
|
Yellow
|
 |
« Odpowiedz #64 : Luty 27, 2009, 11:43:26 » |
|
A mi się tam podoba, wkońcu zaczeło się dziać cos na tym forum Chichot Bo ja dołączyłem  A najlepsze we mnie jest to, że będziecie mieć takiego kolegę jak ja.  Co prawda powiedział to czerwony, ale on się nie liczy.
|
|
|
|
|
|
Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
|
|
|
|
guti
|
 |
« Odpowiedz #65 : Luty 27, 2009, 11:45:42 » |
|
M&M lecą w kulki 
|
|
|
|
|
|
Amore pomidore 
|
|
|
|
petro sjan
Gość
|
 |
« Odpowiedz #66 : Luty 28, 2009, 06:49:11 » |
|
aktywność na forum wzrasta, ale to dzięki mnie, smutasy. Przez najbliższy tydzień będą tu pustki. Zajęty będę laniem was przy desce. Pozdro.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #67 : Marzec 09, 2009, 09:19:29 » |
|
Ponieważ to tutaj ostatnio trochę mnie poniosło, więc to chyba najlepsze miejsce na przeprosiny dla Jacka. Moje agresywne wypowiedzi były zupełnie bez sensu, więc bardzo za nie przepraszam. A co do półfinałów, to po obejrzeniu Twojej gry nie wątpię, że bez najmniejszego problemu awansujesz do finałów, tym niemniej trochę fałszywej skromności nigdy nie zaszkodzi  Bardzo dobrze, że chcesz zagrać w półfinałach. Gdybyś zagrał od razu w finałach na pewno podniosłyby się krytyczne głosy i komentarze, a tak pokażesz co potrafisz i będzie spokój. Szkoda tylko, że dochodzi kolejny przeciwnik poza zasięgiem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #68 : Marzec 09, 2009, 09:33:19 » |
|
Małe sprostowanie!
Zawodnik nie grający w Crosie wcześniej nie jest w kadrze i nie ma prawa grania w finale z punktu rankingu. tak też było z kolegą o wyższym rankingu w roku ubiegłym - wszyscy znają kolegę i bez nazwisk.
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
petro sjan
Gość
|
 |
« Odpowiedz #69 : Marzec 09, 2009, 11:41:21 » |
|
co do gry Jacka, gdy widziałem jego partie w ostatniej rundzie to miałem niezły ubaw. Mam nadzieję, że zagra ze mną podobnie na półfinałach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #70 : Marzec 09, 2009, 11:43:45 » |
|
A Ty Petrosjan nadal wstydzisz się ujawnić imienia i nazwiska?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yellow
|
 |
« Odpowiedz #71 : Marzec 09, 2009, 12:06:01 » |
|
Woland nie masz za co przepraszać, bo ja też trochę przesadziłem. Swoją drogą, to nawet nie zamieniliśmy słowa na DMPN.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #72 : Marzec 09, 2009, 12:10:01 » |
|
Swoją drogą, to nawet nie zamieniliśmy słowa na DMPN. Tak wyszło. Były szachy, do tego biegałem oraz pokerowałem, a do tego byłem z rodziną. Na półfinale będę bez rodziny, więc będzie trochę więcej czasu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #73 : Marzec 09, 2009, 12:52:24 » |
|
Tu naprawdę zaczyan być wesoło. Śmiech to zdrowie bardzo fajnie. A petrosjan wiem jak am na imie - Tigran przydomek Tygrys.
A nawiasem mówiac to grałem z Tym Petrosjanem i zalożylem mu pułapkę w która wpadl na moje szczeście bo bym wtopił ale ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|