|
guti
|
 |
« : Luty 11, 2009, 03:14:54 » |
|
Mecz pretendentów będzie trwał od 16 do 28 lutego 2009 roku.
|
|
|
|
|
|
Amore pomidore 
|
|
|
|
Yellow
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 11, 2009, 10:36:48 » |
|
Jestem za Gatą (tak też zagłosowałem), ale wydaje mi się, że Topałow wygra.
|
|
|
|
|
|
Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 12, 2009, 10:59:42 » |
|
A co tam robi Gata? Nie ma silniejszych szachistów od niego?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 16, 2009, 10:42:59 » |
|
Wygra Topałow. Gra obecnei boskei szachy. Choć Kamsky jest wyrafinowany ... pozdrawiam i jutro zaczynamy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 17, 2009, 05:53:57 » |
|
Cóż peirwsza partia i remis. Kamsky mial nalot neipeża i ssie spokojnei wybronil. to wielki spokój dal mu remis.
Trzymamy dalej za Topalowa
A tka w nawiasie to graja w stoli cy Bułgarii u Topałowa i to presja zjada Weselina
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
guti
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 18, 2009, 05:06:05 » |
|
Moim zdaniem to nie jest presja spowodowana miejscem rozgrywek, po prostu Gata dobrze gra. Nie mam co ukrywać - właśnie jemu kibicuje  Waselin już mi się przejadł. Miał już swoją szansę i to wpływa, że tym bardziej będę kibicował Gacie. Jeśli Topa nie wygra z Gatą, to dlatego, że jego przeciwnik pokazał popis swoich umiejętności i nie sugerowałbym się wyższym rankingiem. W drugiej rundzie obaj zawodnicy podpisali zawieszenie broni. Byłem zdziwiony, że rozgrywana była partia hiszpańska. Chłopcy dali nam trochę świeżości w doborze debiutu.
|
|
|
|
|
|
Amore pomidore 
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 18, 2009, 06:59:14 » |
|
NO i Topałów juz prowadzi wąłśnei analizuje tą pratie.
z innej beczki. Na DMP nei ma topałowa z Olsztyan czyli mnie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
guti
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 18, 2009, 08:27:51 » |
|
Jestem w szoku, że Topa wygrał 
|
|
|
|
|
|
Amore pomidore 
|
|
|
|
Yellow
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 18, 2009, 08:31:55 » |
|
Ale za to będzie Gata, czyli ja. Mam nadzieję, że pojadę też na półfinały, potem na finał. Finały zrobiłyby się dużo ciekawsze.
|
|
|
|
|
|
Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 18, 2009, 09:40:24 » |
|
Brawo brawo.
Gata jestem za bys przyejchał na finał bo nei am arcymistrzów w Crosie
a Topalow czyli ja, bierze sie za trenowanie innych wiec uważać na Krasenkowa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
guti
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 19, 2009, 12:15:15 » |
|
Dobrze, dobrze kochanieńkie Misiaki, to Ja jako Anand Andii będę na was czekał 
|
|
|
|
|
|
Amore pomidore 
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 19, 2009, 12:39:24 » |
|
Zmieńcie dilera...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yellow
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 19, 2009, 01:28:45 » |
|
Ja już zmieniłem.  A już myślałem, że Kamsky wygra 2 rundę. Tak obiecująco wyglądała ta pozycja, a to równa tylko była. Po za tym Gata ma jakieś problemy z czasem, w obu partiach Topałow miał wielką przewagę czasową.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 01:32:03 wysłane przez Yellow »
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 19, 2009, 08:05:09 » |
|
Ja też zmieniłem.
Bardzo sie z tego cieszę
Zanlazlem komentarz do partii. Widac że Kamsky jest nei przygotowany albo chcial pokazac że ... hmm ale i Topałów nei wytrzymal i nie widiząl zamiasta d4? Sexf4!.
Cóz widać że cos jest nei tak
Ciekawe jak nasz wspanialy arcymistrz co uczy się końcówek z tablic ... życzę mu awansu do druzyny narodowej i wyjazdu an Puchar Świata do Turcji.
Życzę Wam tego wszystkim z wielkeigo mojego serca i zobaczycie co to znaczy stres w szachach. Pozdrawiam i dzis rusza LInares - oczywiście jestem za Anandem
Nawiasem mówiąć wyszło nowe czasopismo szachowe MAT i jest wnim piekny wywiad z Mistrzem Świata Anandem i wiele ciekawych rzeczy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 19, 2009, 09:05:48 » |
|
Kamski Anand Topałow ?? kurde będę zaniżał ranking na finale  a swoją drogą yellow, aż mam ochotę posędziować półfinał żeby zobaczyć co z ciebie za m&msik  Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|