Forum CROSS
Maj 22, 2012, 12:03:33 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17
  Drukuj  
Autor Wątek: Takie tam  (Przeczytany 8049 razy)
jajele
Sr. Member

« Odpowiedz #45 : Maj 12, 2011, 12:46:20 »

WIADOMOŚĆ Z OSTATNIEJ CHWILI!
Podobno paru ludzi z Crossu już jedzie(oczywiście pociągiem) do Programu "Wybacz mi",to jest budujące!!Biedny Osama nie zdążył.
jajele
Sr. Member

« Odpowiedz #46 : Maj 12, 2011, 01:28:56 »

Tu wasz szalony reporter EASY RIDER prośba do ADMINA:nie wpuszczać na forum arabsko brzmiących pseudo-przeczytają i będę miał przerąbane.Proszę!!!!!!!!!!!!
admin
Administrator
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #47 : Maj 12, 2011, 06:48:45 »

spoko na razie nie wpuszczę
jajele
Sr. Member

« Odpowiedz #48 : Maj 17, 2011, 08:41:34 »

Polska to dziwny kraj!Dzieje się zło,oszustwo wobec opiekuńczego państwa,kolegów przy otwartej kurtynie,na oczach wszystkich.I co?nic!120 wejść na post,cisza jak makiem zasiał.Milczenie jest wyrazem zgody,a nawet aprobaty(tak to rozumiem)na w/w zachowania.Czcigodni rycerze walczący o równouprawnienie,sprawiedliwość,podwyżkę limitów zarobków na rentach socjalnych,gdzież Wy-larum grają a Wy śpicie?180 lat(zabory+komuna)zrobiło swoje!,ale nie przypuszczałem,że aż takie spustoszenie uczyniły w ludzkich sumieniach i odwadze cywilnej(zwłaszcza młodego pokolenia)przeciwstawienia się temu co złe,wypaczone!Polsko moja słodka gorąco ukochana ziemio rodzinna,jaka będzie twa przyszłość?-czarno to widzę!
jajele
Sr. Member

« Odpowiedz #49 : Czerwiec 01, 2011, 08:36:40 »

W wyszukiwarce bopp.pozytek.gov.pl znalazłem rozliczenie finansowe i merytoryczne za 2010 r złożone w terminie,Klubu Sportowego "Jaćwing"Suwałki "Cross"i jestem naprawdę pod wrażeniem tej publikacji!W/w Klub nie zatrudnia nikogo(wszystko robią społecznie,nawet księgowej)nie biorą żadnych nagród i gratyfikacji,a działają bardzo prężnie-świadczą o tym pozyskane środki finansowe i cała gama zorganizowanych imprez sportowo rekreacyjnych.Brawo Stasiu Poświatowski(skarbnik)-jesteś moim kandydatem do Zarządu Crossu w najbliższych wyborach!Polecam analizę tych sprawozdań zwłaszcza Prezesom wszystkich 38 Klubów Crossu,jest się od kogo uczyć!Uważam,że każdy Prezes powinien przejść kurs z zarządzania,marketingu(tak jest w Polskim Związku Niewidomych)być może w ten sposób udało by się uniknąć przypadkowych Prezesów amatorów,którzy są bezradni w pozyskiwaniu środków i organizacji imprez-nie są przygotowani do funkcji!Pozdrawiam
zaufanie
Gość
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 11, 2011, 09:37:31 »

Niewidomy samohcoem?

Biegający na wózku ?

Co jeszce ?

A co ma powiedzieć ten co nic nei widzi?

Bezszcelne hamstwo!

Obiecuej każdemu tu i teraz jak tylko jest w corsie i ma grupę inwalidzka na wzrok a przyejdzie samochodem na turniej to zrobie wszystko by z Cross wylecial a co zrobi organ sprawiedliwości komisja ZUS w czasach braku pieniędzy to juz nei moja sprawa

liberal z krwi i kości
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2011, 11:11:22 wysłane przez zaufanie » Zapisane
zaufanie
Gość
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 16, 2011, 08:13:29 »

Już jedna sprawę wystawilem do prokuratury

Proszę kazdego kto zna kogokiolwiek kto przyjeżdza samochodem na impreze Cross z innych dyscyplin bo i tam jest nawet jeszcze gorzej niż w szachach a ja to już skieruję do prokuratury.
Nie bede dawać rozglosu medialnego by tylko szkodzić wizerunkowi.
Jak ktoś z policją się dogada jego sprawa
Jak przyjedzie na Cross - to z nim ja pogadam przez sąd!

ABSOULUTNIE NIE MAM NIC DO NIKOGO
ROBIĘ TO BARDZIEJ Z RACJI PRAWA OBYWATELA I RÓWNOŚCI SZANS.
Chcę by ten co nic nei widzi mógl jakoś sprawiedliwie żyć obok tego co ma resztki wzroku - i jeździ samochodem
Woland
Hero Member

« Odpowiedz #52 : Czerwiec 16, 2011, 09:33:51 »

Jestem oszołomiony i zażenowany tym co robisz. I to wobec człowieka, którego znasz od wielu wielu lat. Z którym wypiłeś morze piwa, grałeś w piłkę, robiłeś wycieczki po górach itp itd.

I bardzo, ale to bardzo żałuję, że mi wada wzroku nie pozwala na posiadanie prawa jazdy. To co robisz jest w moim rozumieniu oskarżeniem o fałszerstwo lub nielegalne zdobycie dokumentu - albo prawa jazdy albo orzeczenia o inwalidztwie. A bezpodstawne oskarżenie tego kalibru nie uszłoby Ci płazem, gdybyś rzucił je przeciwko mnie.

I jeszcze jedno - przejechałem z tą osobą jako pasażer kilkaset kilometrów i powiem tyle - prowadzi bardzo pewnie i jeździ dużo lepiej niż mnóstwo dobrze widzących osób.

Nie mam nic więcej do powiedzenia w tym temacie.
jajele
Sr. Member

« Odpowiedz #53 : Czerwiec 16, 2011, 01:01:15 »

To,że się kogoś zna kupę lat,grało w piłkę,lub chodziło na wycieczki nie może być usprawiedliwieniem,ani przyzwoleniem na co najmniej moralnie naganne zachowanie!(prowadzenie samochodu z orzeczeniem o co najmniej umiarkowanym stopniu niepełnosprawności na oczy).Z podejścia do sprawy Wolanda widzę,że jest on gorącym zwolennikiem "republiki kolesiów"-knechcie popraw się!Kto potrafi przejechać kilkaset kilometrów samochodem(nie wiem o kogo chodzi)to same  narzucają się pytania:
-czy jest naprawdę inwalidą zwroku w stopniu umiarkowanym(nie dają za darmo)
-czy poinformował lekarza dopuszczającego do kursu na prawo jazdy o swoim inwalidztwie
-może prawo jazdy posiadał przed uzyskaniem orzeczenia o inwalidztwie
-może istnieją inne czynniki,które uzasadniają posiadanie prawa jazdy.
Na te wszystkie pytania najlepiej udzielił by odpowiedzi sam napiętnowany i obwiniony-jeżeli sprawa jest czysta i nie ma nic do ukrycia niech wyjaśni przy otwartej kurtynie!Ja bym tak zrobił(sam posiadam prawo jazdy,które zrobiłem przed 30-stu laty,gdy byłem zdrowy-zdrowy rozsądek nie pozwala mi z niego korzystać-nie wymieniłem na plastikowe)Brawo Zaufanie!!!!!!!!nie jestem zdziwiony ,zbulwersowany,oszołomiony ani zażenowany twoją postawą,ale wręcz zachwycony Twoją odwagą cywilną i zaangażowaniem w walce z patologiami-tylko tak możemy walczyć o lepsze jutro!Pozdrawiam i zachęcam do naśladowania kolegi Zaufanie.
Woland
Hero Member

« Odpowiedz #54 : Czerwiec 16, 2011, 01:18:59 »

Przyjąłem zasadę nie odpisywania Ci Januszu, bo uznałem to za bezsensowne, ale dobrze, niech będzie ten jeden raz.

Czy ktoś w ogóle potrafi wytłumaczyć na czym polega oskarżenie? Przyjmijmy, że to ja mam to nieszczęsne prawo jazdy. Uzyskałem je teraz, gdy mój stan wzroku jest jaki jest. Uzyskałem je zgodnie ze wszystkimi obowiązującymi przepisami, podobnie jak wcześniej orzeczenie o niepełnosprawności. W czym wiec tkwi problem??? Prawo Wam się nie podoba? To nie ja je uchwaliłem. Wnieście projekt ustawy do sejmu, zakazującej inwalidom wzrokowym prowadzenia samochodów.

Jeżeli coś mi zarzucacie na płaszczyźnie formalno-prawnej, to może być to jedynie:
- fałszerstwo orzeczenia lub prawa jazdy
- i/lub zdobycie orzeczenia lub prawa jazdy w nielegalny sposób

Oba przewinienia są bardzo dużego kalibru i natychmiast powinniście biec z nimi na policję, a nie mieszać na forach.

A jeśli nie zarzucacie mi ani jednego ani drugiego, to O CO CHODZI?

Marcin grał w piłkę. Czy niedowidzącym przystoi grać w piłkę (standardową, nie przystosowaną dla niedowidzących)Co?? Marcin jeździł na rowerze, czy to nie bulwersujące?Co?

Albo postawcie konkretne, formalne zarzuty, albo przestańcie wylewać jad.

Bez odbioru.
jajele
Sr. Member

« Odpowiedz #55 : Czerwiec 16, 2011, 02:24:42 »

W czasie poboru do wojska na komisjach lekarskich,gdy poborowy przyniósł dokumentację medyczną,że jest chory na oczy w stopniu poważnym,uzyskiwał kategorię,która zwalniała go ze służby,a komisja wojskowa wysyłała notatkę do wydziału komunikacji i poborowy tracił natychmiast prawo jazdy-prawo istnieje,nie trzeba go uchwalać,tylko stosować!Bezsensem i paranoją jest to,że ktoś raz jest inwalidą na oczy,gdy korzysta z przywileji,chory jak diabli,a gdy go inwalidztwo ogranicza ma to gdzieś i jest zdrowy jak byk!a raczej kierowca rajdowy.Gratuluję Ci Woland bez jadowego samopoczucia,bez jadowej moralności,według Ciebie możemy założyć w Crossie klub samochodowo-rajdowy,czytając wnioski na ten klub w Ministerstwie Sportu,czy PFRONIE mieli by niezły ubaw,uśmiali by się do rozpuku.Zastanów się co czynisz broniąc przegranej sprawy i sprawców,nie idż tą drogą-to ślepa uliczka!Ja w przeciwieństwie do Ciebie zawsze chętnie Ci odpowiadam,bo mam nadzieję,że czegoś Cię nauczę i szanuję adwersarzy.Ucz się Woland ucz,bo wiedza to potęgi klucz-na naukę nigdy nie jest za póżno,mam taką cichą ,malutką nadzieję,że Ty też podlegasz tej regule!
Woland
Hero Member

« Odpowiedz #56 : Czerwiec 16, 2011, 02:33:46 »

No i tak jak się spodziewałem nie usłyszałem żadnego konkretnego zarzutu wobec siebie (jako hipotetycznego posiadacza prawa jazdy). "prawo jest, tylko trzeba je stosować" - super. Czyli donos musicie złożyć na tego, kto owego prawa nie zastosował. Ale to nie byłem ja. Mówisz, że komisja wysyłała pismo do wydziału komunikacji - to dlaczego orzecznictwo nie wysyła? Wiesz? Bo ja nie wiem. Zresztą coś z tym wysyłaniem przez komisję poborową też jest nie tak, bo na komisji też byłem i zostałem uznany za niezdolnego do służby z powodu wzroku.

Jeśli zarzucasz Państwu Polskiemu niedoskonałość prawa, to się z Tobą w pełni zgadzam.

Jeśli zarzucasz mi niemoralne zachowanie gdy jako niedowidzący prowadzę samochód, to nie komentuję, bo każdy ma swoją moralność. Można by powiedzieć, że niemoralnie zachowuję się jeżdżąc rowerem.

Konkretnych zarzutów prawnych, nadających się do prokuratury, jak widzę wobec mnie nie masz żadnych.
jajele
Sr. Member

« Odpowiedz #57 : Czerwiec 16, 2011, 04:09:04 »

Wiem, pisałem o tym wcześniej-nie wysyłają brak środków!Na razie Hipotetycznie żyj sobie na wolności i rośnij!
zaufanie
Gość
« Odpowiedz #58 : Czerwiec 16, 2011, 05:12:02 »

Jeśli zarzucasz mi niemoralne zachowanie gdy jako niedowidzący prowadzę samochód, to nie komentuję, bo każdy ma swoją moralność ......
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2011, 05:13:42 wysłane przez zaufanie » Zapisane
jajele
Sr. Member

« Odpowiedz #59 : Czerwiec 16, 2011, 06:09:52 »

No właśnie,bez komentarza!
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!