Forum CROSS
Maj 22, 2012, 12:01:47 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11
  Drukuj  
Autor Wątek: DMP 2009  (Przeczytany 12044 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
FalKIng
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #45 : Marzec 14, 2009, 03:22:11 »

Kto jeszcze uważa, że przepisy o grze juniorów warto by derogować - ręka do góry. Pierwszy:)

Niestety chyba tylko wasza drużyna podnosi ręce, Pozostali przynajmniej w grupie A mieli juniorów i to bardzo silnych, może czas rozejrzeć się za jakimś.  Uśmiech
Yellow
Sr. Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #46 : Marzec 14, 2009, 04:08:33 »

Baz pracy z juniorami, każdy klub ponosi klęskę, (nie tylko szachowy).

Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
guti
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #47 : Marzec 14, 2009, 04:49:22 »

Ja w odpowiedzi za usunięcie juniora dodam dodatkowe dwie możliwości:
1. Zwiększyć liczbę zawodników do 6 osób: w tym 2 juniorki/juniorów
2. Zwiększyć liczbę zawodników do 6 osób: dodać na szóstą szachownice kobietę (lub rotacja junior na 6 desce, a kobieta na 5 deskę). Hehe.

Pozbywanie si ę juniorów jest złym rozwiązaniem. Lepiej niech stare pierniki wezmą sprawy w swoje ręce i pozyskują świeżą krew do swojej drużyny.

W  Lidze Śląskiej jest sześć szachownic, a na szóstej gra KOBIETA (nie emerytka) Haha.

Amore pomidore Uśmiech
Niania
Newbie
*

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #48 : Marzec 14, 2009, 05:15:39 »

Uśmiech W zasadzie to chyba na każdej lidze jest szachownica kobieca Mrugnięcie)
Ale Edek, musze powiedziec, ze mnie rozbawiles Uśmiech) "kobieta-nie emerytka" Uśmiech)haha Chichot zdaje się, że kolega Woland kiedyś nazwał mnie emerytką, i to nawet chyba na tym forum Uśmiech) Zatem lepiej nie uściślać tego kryterium.

A juniorów mogłoby być np dwóch w drużynie Uśmiech Jakby wiedzieli że bedzie ich więcej to pewnie zwiększyłoby atrakcyjność takiej imprezy w ich oczach Mrugnięcie
Poza tym rywalizacja sprzyja rozwojowi Mrugnięcie

Toż to kawał hipokryty! Rude włosy, wzrok kosmity:)
let smile Uśmiech
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #49 : Marzec 14, 2009, 08:26:33 »

Piękne zdjecie jest Niania w miesięczniku CRoSS jak jesteś przed emeryturką Uśmiech
Taka malutka piękna  Uśmiech
Ani śladu siwizny Uśmiech
obok stoja dzielni muszkeiterowie Uśmiech

« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2009, 08:52:53 wysłane przez jamesbond » Zapisane
Niania
Newbie
*

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #50 : Marzec 14, 2009, 09:49:15 »

Poważnie mówisz?? Czy mnie wkręcasz james??? hm.. chyba muszę nabyć 2 ostatnie numery Chichot bo nie widziałam ich jeszcze, a to mnie tak jakos nurtuje... Chichot No chyba ze masz ochote mi przesłać skana tej fotki na mejla Chichot

P.S. Teraz tez jestem malutka ! Duży uśmiech
A siwych włosów jeszcze nie zauważyłam, ale pewnie pojawiłyby sie jakbym powróciła z emerytury spowrotem na turnieje Uśmiech) i zetknęłabym się  z trudem zmagań turniejowych Mrugnięcie Ale jak narazie to "nie mam czasu" Uśmiech) hehe

A możesz powiedzieć chociaż z którego roku jest to zdjęcie? Mrugnięcie i z jakiej okazji? Mrugnięcie)

let smile Uśmiech
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #51 : Marzec 14, 2009, 10:03:50 »

Jak mnie ładnei poprosisz to kobietom się nie odmawia.
mój mail jest oczywisty.

Nawiasme mówiac zdjecie jest bardoz urocze.

Mam tak świetna pamięć ż epamietam Ciebie z tamtych lat. Ledwo nad szachownicą głową wystaje i chyba gryzie długopisek. Chłopaki o 10 lat starcsi normalnei przegrywali z Toba.

He he.

Jesteś emerytka i to fakt. Jka pojedzies z na półfinal i tam pokażesz na co stać taką Gwiazdę jak Ty to anzeweę Cie szachsitką.

Ja już nei mogę o sobie powiedzieć że jestem szachistą bo przestałęm tren3owwać. Brak mi motywacji do pracy nad szachami.

Niania
Newbie
*

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #52 : Marzec 14, 2009, 10:27:40 »

He he he Mrugnięcie) Ty mnie james nie prowokuj! Mrugnięcie nie prowokuj mnie do przyjechania na Półfinał!! Mrugnięcie bo zmuszona będę przyjechać, bo mi tak tutaj sugerujesz... No chyba że mi nie zależy abyś nazwał mnie szachistką Mrugnięcie

A wiesz, że ja Ciebie nie pamietam z lat mojej "wczesnej młodości" Chichot a to my się znalismy wtedy?? Uśmiech 

Ale co fakt to fakt, że stoliki były strasznie wysokie jak byłam mała Mrugnięcie

let smile Uśmiech
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #53 : Marzec 14, 2009, 10:36:25 »

a boisz sie teraz na starość he he Uśmiech

Jestem przekonany że dostaneisz straszny łomot i wyróżnienie dla najstarszej uczestniczki turnieju Uśmiech
Nie czytałem całego regulaminu ale chyba jest nagroda - jakiś krem odmładzajacy Uśmiech

a jak daj Panie awansuejsz to w nagrodę Ci obiecam że i ja przyjadę.
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2009, 10:44:35 wysłane przez jamesbond » Zapisane
FalKIng
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #54 : Marzec 14, 2009, 10:53:39 »

James przestań Niania nie przyjedzie Duży uśmiech  jest zbyt posunięta wiekiem  Duży uśmiech (podpuszczam) Duży uśmiech
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #55 : Marzec 14, 2009, 11:06:54 »

Kiedys Korcznoj mówił

Nie dawaj szacha by go tylko dać
Ale moze go daj bo to może być mat.

Nania to jest wspaniala szachsitka w każdym calu Uśmiech

Podrózuje a przy okazji leje wszystkich wielkich i mneijszych.
Jest tak słodka że każdy sie rozpłuywa jak baryłka białego wina.

Nawiasem jak siegam do mojej pamięnej pamięci to przypominam Sobie Sokoła jak razem uciekalismy przez okno by uciec od arcymistrza z Łodzi uwczesnego trenera juniorów. a to były szleństwa szachowe czasy. Wtedy Niania grałą 1,e4 no graliśmy w tym słynym ośrodku gdzie pingpong był no i jeszcze tam cos. To tam mówiłem do Admina - o jak to ja bym chciał polcieć samolotem na Olimpiadę.
No i sie udało.

Teraz tylko Trzymam kciuki za Falkinga Yellow Nianię Gutiego Kota Petrosjana Admina i wszystkich resz bo sporo ich jest.

A jak wezwą mnie do tablicy to stawię sie na dmp.
Niania
Newbie
*

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #56 : Marzec 14, 2009, 11:48:58 »

Hehehe  rozbrajacie mnie dzisiaj, no nie wiem czy sie smiac czy plakac Mrugnięcie  Duży uśmiech Chichot james: Twoje epitety i metafory przyprawiają mnie o atak niekontrolowanego smiechu Mrugnięcie ale dziekuje za słowa uznania xD

Dawidzie ! ;P Ty mnie nie podpuszczaj.. ;p oj nie podpuszczaj mnie  Duży uśmiech Bo zobaczysz, że jeszcze wezme sie i przyjade ! Mrugnięcie i spełnią się proroctwa jamesa Uśmiech ...i bede najstarsza zawodniczka turnieju xD

A za zawodników to ja tez 'trzymam kciuki"  Chichot

let smile Uśmiech
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #57 : Marzec 15, 2009, 12:06:05 »

Nie przyjedzie Falking. Śmeije sie bez kontorlowania i ma słowa uznania.

Wyobraź sobie że grasz z Nianią i sie caly czas śmieje Uśmiech

Ale to i dobrze ze Niania nie przyejdzie bo jakby sie mi tak śmiało niekontrolowanie w pierwszym posunieciu ....

Uśmiech
Yellow
Sr. Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #58 : Marzec 15, 2009, 12:12:00 »

Jestem pamiętliwy

Cytuj z: petrosjan
Płacz  dąbrowa g. Nawet Jacek wam nie pomoże, dostaniecie lanie i spadniecie. Bydgoszcz z b też wyleci. Pół finały wygram ja!

Cytuj z: petrosjan
Język k lublin zostanie D M P nysa i dąbrowa spadną. Bydgoszcz pogrążyłem w zeszłym roku, lublin jest najlepszy!

Kibicuję prawie wszystkim. Chichot
Szczególnie chciałbym kibicować łAni Mrugnięcie (put on too)  Duży uśmiech

Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #59 : Marzec 15, 2009, 12:16:35 »

Niania otrzymała wspaniały tytuł szachowy w Dreźnie Uśmiech
Dlatego jest zobliwowana przyjechać na Pólfinał.
Potme awansować na finał i wygrać MŚ kobiet w Wągrowcu.

trzymamy kciuki

ps. Jutro mam P-15 wiec trzymajcie sie http://:)
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!