|
FalKIng
|
 |
« Odpowiedz #45 : Marzec 14, 2009, 03:22:11 » |
|
Kto jeszcze uważa, że przepisy o grze juniorów warto by derogować - ręka do góry. Pierwszy:)
Niestety chyba tylko wasza drużyna podnosi ręce, Pozostali przynajmniej w grupie A mieli juniorów i to bardzo silnych, może czas rozejrzeć się za jakimś. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yellow
|
 |
« Odpowiedz #46 : Marzec 14, 2009, 04:08:33 » |
|
Baz pracy z juniorami, każdy klub ponosi klęskę, (nie tylko szachowy).
|
|
|
|
|
|
Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
|
|
|
|
guti
|
 |
« Odpowiedz #47 : Marzec 14, 2009, 04:49:22 » |
|
Ja w odpowiedzi za usunięcie juniora dodam dodatkowe dwie możliwości: 1. Zwiększyć liczbę zawodników do 6 osób: w tym 2 juniorki/juniorów 2. Zwiększyć liczbę zawodników do 6 osób: dodać na szóstą szachownice kobietę (lub rotacja junior na 6 desce, a kobieta na 5 deskę). Hehe.
Pozbywanie si ę juniorów jest złym rozwiązaniem. Lepiej niech stare pierniki wezmą sprawy w swoje ręce i pozyskują świeżą krew do swojej drużyny.
W Lidze Śląskiej jest sześć szachownic, a na szóstej gra KOBIETA (nie emerytka) Haha.
|
|
|
|
|
|
Amore pomidore 
|
|
|
|
Niania
|
 |
« Odpowiedz #48 : Marzec 14, 2009, 05:15:39 » |
|
 W zasadzie to chyba na każdej lidze jest szachownica kobieca  ) Ale Edek, musze powiedziec, ze mnie rozbawiles  ) "kobieta-nie emerytka"  )haha  zdaje się, że kolega Woland kiedyś nazwał mnie emerytką, i to nawet chyba na tym forum  ) Zatem lepiej nie uściślać tego kryterium. A juniorów mogłoby być np dwóch w drużynie  Jakby wiedzieli że bedzie ich więcej to pewnie zwiększyłoby atrakcyjność takiej imprezy w ich oczach  Poza tym rywalizacja sprzyja rozwojowi
|
|
|
|
|
|
Toż to kawał hipokryty! Rude włosy, wzrok kosmity:) let smile 
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Marzec 14, 2009, 08:26:33 » |
|
Piękne zdjecie jest Niania w miesięczniku CRoSS jak jesteś przed emeryturką  Taka malutka piękna  Ani śladu siwizny  obok stoja dzielni muszkeiterowie 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2009, 08:52:53 wysłane przez jamesbond »
|
|
|
|
|
|
Niania
|
 |
« Odpowiedz #50 : Marzec 14, 2009, 09:49:15 » |
|
Poważnie mówisz?? Czy mnie wkręcasz james??? hm.. chyba muszę nabyć 2 ostatnie numery  bo nie widziałam ich jeszcze, a to mnie tak jakos nurtuje...  No chyba ze masz ochote mi przesłać skana tej fotki na mejla P.S. Teraz tez jestem malutka !  A siwych włosów jeszcze nie zauważyłam, ale pewnie pojawiłyby sie jakbym powróciła z emerytury spowrotem na turnieje  ) i zetknęłabym się z trudem zmagań turniejowych  Ale jak narazie to "nie mam czasu"  ) hehe A możesz powiedzieć chociaż z którego roku jest to zdjęcie?  i z jakiej okazji?  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Marzec 14, 2009, 10:03:50 » |
|
Jak mnie ładnei poprosisz to kobietom się nie odmawia. mój mail jest oczywisty.
Nawiasme mówiac zdjecie jest bardoz urocze.
Mam tak świetna pamięć ż epamietam Ciebie z tamtych lat. Ledwo nad szachownicą głową wystaje i chyba gryzie długopisek. Chłopaki o 10 lat starcsi normalnei przegrywali z Toba.
He he.
Jesteś emerytka i to fakt. Jka pojedzies z na półfinal i tam pokażesz na co stać taką Gwiazdę jak Ty to anzeweę Cie szachsitką.
Ja już nei mogę o sobie powiedzieć że jestem szachistą bo przestałęm tren3owwać. Brak mi motywacji do pracy nad szachami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niania
|
 |
« Odpowiedz #52 : Marzec 14, 2009, 10:27:40 » |
|
He he he  ) Ty mnie james nie prowokuj!  nie prowokuj mnie do przyjechania na Półfinał!!  bo zmuszona będę przyjechać, bo mi tak tutaj sugerujesz... No chyba że mi nie zależy abyś nazwał mnie szachistką  A wiesz, że ja Ciebie nie pamietam z lat mojej "wczesnej młodości"  a to my się znalismy wtedy?? Ale co fakt to fakt, że stoliki były strasznie wysokie jak byłam mała 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Marzec 14, 2009, 10:36:25 » |
|
a boisz sie teraz na starość he he  Jestem przekonany że dostaneisz straszny łomot i wyróżnienie dla najstarszej uczestniczki turnieju  Nie czytałem całego regulaminu ale chyba jest nagroda - jakiś krem odmładzajacy  a jak daj Panie awansuejsz to w nagrodę Ci obiecam że i ja przyjadę.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2009, 10:44:35 wysłane przez jamesbond »
|
|
|
|
|
|
FalKIng
|
 |
« Odpowiedz #54 : Marzec 14, 2009, 10:53:39 » |
|
James przestań Niania nie przyjedzie  jest zbyt posunięta wiekiem  (podpuszczam) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Marzec 14, 2009, 11:06:54 » |
|
Kiedys Korcznoj mówił Nie dawaj szacha by go tylko dać Ale moze go daj bo to może być mat. Nania to jest wspaniala szachsitka w każdym calu  Podrózuje a przy okazji leje wszystkich wielkich i mneijszych. Jest tak słodka że każdy sie rozpłuywa jak baryłka białego wina. Nawiasem jak siegam do mojej pamięnej pamięci to przypominam Sobie Sokoła jak razem uciekalismy przez okno by uciec od arcymistrza z Łodzi uwczesnego trenera juniorów. a to były szleństwa szachowe czasy. Wtedy Niania grałą 1,e4 no graliśmy w tym słynym ośrodku gdzie pingpong był no i jeszcze tam cos. To tam mówiłem do Admina - o jak to ja bym chciał polcieć samolotem na Olimpiadę. No i sie udało. Teraz tylko Trzymam kciuki za Falkinga Yellow Nianię Gutiego Kota Petrosjana Admina i wszystkich resz bo sporo ich jest. A jak wezwą mnie do tablicy to stawię sie na dmp.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niania
|
 |
« Odpowiedz #56 : Marzec 14, 2009, 11:48:58 » |
|
Hehehe rozbrajacie mnie dzisiaj, no nie wiem czy sie smiac czy plakac  james: Twoje epitety i metafory przyprawiają mnie o atak niekontrolowanego smiechu  ale dziekuje za słowa uznania xD Dawidzie ! ;P Ty mnie nie podpuszczaj.. ;p oj nie podpuszczaj mnie  Bo zobaczysz, że jeszcze wezme sie i przyjade !  i spełnią się proroctwa jamesa  ...i bede najstarsza zawodniczka turnieju xD A za zawodników to ja tez 'trzymam kciuki" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Marzec 15, 2009, 12:06:05 » |
|
Nie przyjedzie Falking. Śmeije sie bez kontorlowania i ma słowa uznania. Wyobraź sobie że grasz z Nianią i sie caly czas śmieje  Ale to i dobrze ze Niania nie przyejdzie bo jakby sie mi tak śmiało niekontrolowanie w pierwszym posunieciu .... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yellow
|
 |
« Odpowiedz #58 : Marzec 15, 2009, 12:12:00 » |
|
Jestem pamiętliwy Płacz dąbrowa g. Nawet Jacek wam nie pomoże, dostaniecie lanie i spadniecie. Bydgoszcz z b też wyleci. Pół finały wygram ja!
Język k lublin zostanie D M P nysa i dąbrowa spadną. Bydgoszcz pogrążyłem w zeszłym roku, lublin jest najlepszy!
Kibicuję prawie wszystkim.  Szczególnie chciałbym kibicować łAni  (put on too) 
|
|
|
|
|
|
Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Marzec 15, 2009, 12:16:35 » |
|
Niania otrzymała wspaniały tytuł szachowy w Dreźnie  Dlatego jest zobliwowana przyjechać na Pólfinał. Potme awansować na finał i wygrać MŚ kobiet w Wągrowcu. trzymamy kciuki ps. Jutro mam P-15 wiec trzymajcie sie http://:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|