Forum CROSS
Luty 05, 2012, 12:54:06 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 8 9 [10] 11
  Drukuj  
Autor Wątek: DMP 2009  (Przeczytany 11740 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
lukaszbaryla
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #135 : Marzec 19, 2009, 01:15:07 »

1. Minoł tydzien i nikt nie poprawił wyników nadaol grałem niby 6 rund (spoko, rozumiem ze ludzie mają rodzine, prace i nie maja czasu na poprawienie takich pierdol przez 1 dzien, 2 dni, ale przez tydzien nie poprawic!!! Gratulujje lenistwa)
2. Wszyscy forumowicze pisza ze, oddali sedziemu swoje zapisy. Mnie nikt nie poprosił o moje zapisy, wiec rozumiem ze, z tym oddawaniem zapisow to kolejna lipa
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #136 : Marzec 19, 2009, 01:16:53 »

1. Poprawić wyniki na stronie może tylko sędzia, więc do niego reklamacje (+ zainstaluj wtyczkę do przeglądarki sprawdzającą ortografię...).

2. Masz OBOWIĄZEK oddać zapis sędziemu, więc nikt Cię prosić nie musi.
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #137 : Marzec 19, 2009, 01:32:51 »

Hmm wydaje mi sie że w tej kwesti bardziej odpowiedzialny za to by zapisy byly oddane jest kapitan drużyny który jest odpowiedzialny za wynik wiec to on powinien ścigać by piwo sie nie rozlało Uśmiech
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #138 : Marzec 19, 2009, 01:33:47 »

Dobrze mówisz.
graczpospolity
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #139 : Marzec 19, 2009, 01:53:47 »

w czasie turnieju udało mi się odzyskać dwa zapisy reszta gdzieś się zagubiła Uśmiech
petro sjan
Gość
« Odpowiedz #140 : Marzec 19, 2009, 09:29:46 »

ja nie mam problemu z oddawaniem zapisu parti, ponieważ po każdej rundzie idę do pokoju i z pamięci przepisuje zapis całej parti, przecież to normalne, że pamięta się całą partie, jeśli tyle czasu myślało się nad nią na sali turniejowej. Lukaszbaryla sędzia super cie załatwił zgłosił twoją przegraną partie, której nie rozegrałeś tylkobzowski, po prostu się pomylił myślał, że to ty grałeś nic nie zrobisz.
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2009, 09:41:30 wysłane przez petrosjan » Zapisane
graczpospolity
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #141 : Marzec 19, 2009, 10:42:25 »

Ja jednak wolę zapis który był prowadzony podczas partii - zawsze jest to jakaś pamiątka poza tym z zapisu można wiele się dowiedzieć o swoim nastroju podczas tej partii czy np. nie byłem pewny swojej pozycji, czasem kreśliłem jeden ruch i zmieniałem na inny zobaczony w ostatniej chwili. Dlatego wolę mój zapis.
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #142 : Marzec 20, 2009, 09:57:16 »

Oczywiście, pamiętam partię po jej zakończeniu przez jakiś czas i mógłbym chodzić do pokoju ją przepisać, ale tego nie robiłem, bo ufałem, że partie zostaną opublikowane w rozsądnym terminie po zakończeniu DMP.
petro sjan
Gość
« Odpowiedz #143 : Marzec 20, 2009, 10:31:11 »

pierwszy raz byłeś na turnieju sędziowanyn przez m maćkowiaka? Przecież wszystcy go dobrze  znają, nie lubi sie przepracować, tylko obiecuje  cuda.
Yellow
Full Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #144 : Marzec 21, 2009, 11:33:22 »

Cytuj z: petrosjan
Lukaszbaryla sędzia super cie załatwił zgłosił twoją przegraną partie,
Na szczęście nie masz Elo, więc nic nie tracisz.

Cytuj z: graczpospolity
czasem kreśliłem jeden ruch i zmieniałem na inny zobaczony w ostatniej chwili
Hm... prawidłowa kolejność, to najpierw ruch, potem zapis. Odwrotnie jest niezgodne z przepisami.

Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #145 : Kwiecień 05, 2009, 04:14:39 »

Na stronach FIDE nie ma śladu po tym turnieju. Czy to znaczy, że wyniki uzyskane w nim już przepadły? A pieniądze za opłaty klasyfikacyjne zostały w czyjejś kieszeni?

Poprawka - oba turnieje widac na FIDE. Grupa A jest "rated", więc chyba wszystko z nią w porządku, natomiast w przypadku grupy B widnieje informacja "Not submitted" i "Not rated"...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2009, 05:01:26 wysłane przez Woland » Zapisane
graczpospolity
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #146 : Kwiecień 05, 2009, 05:04:07 »

faktycznie w twoim profilu nie ma wzmianki o DMP w moim jest. Trochę to dziwne
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #147 : Kwiecień 06, 2009, 11:15:39 »

Wysłałem sędziemu głównemu pytanie, kiedy turniej B zostanie zgłoszony do FIDE.

EDIT:
I bardzo szybko dostałem odpowiedź:
"Sprawozdanie do p. Chojnickiego złożyłem w terminie czyli 1,5 tygodnia po turnieju. Czekałem na potwierdzenie z Warszawy opłaty FIDE. Nie otrzymawszy jej przesłałem sprawozdanie zaznaczając, że wszelkie opłaty realizuje CROSS Warszawa. Chojnicki też potrzebuje czasu na opracowanie turnieju do FIDE, więc podejrzewam, że wysłał sprawozdanie pod koniec marca, czyli będzie ono uwzględnione na 1 lipca (tak jest z turniejami, które odbywają się w okresie miesiąca od nowej listy)"

Ta odpowiedź jednak nie wyjasnia wątpliwości, dlaczego turniej A już jest, a B nie...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2009, 11:43:37 wysłane przez Woland » Zapisane
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #148 : Kwiecień 06, 2009, 01:35:40 »

Oba turnieje są już zgłoszone do FIDE i widoczne na stronie. B jeszcze nie jest zaliczony, ale to raczej kwestia czasu potrzebnego FIDE na przetworzenie. Ważne, że wpłynęło zgłoszenie. Partii także nie ma, ale mam nadzieję, że to też tylko kwestia czasu.
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #149 : Kwiecień 06, 2009, 05:30:56 »

Dostałem od pana Maćkowiaka informację, że partie są jeszcze w trakcie opracowania, bo pani Basia zapomniała zgrać część którą wpisywała Chichot

Podobno z turniejem B będzie trochę problemów, bo spora część partii jest nie do odtworzenia na podstawie zapisów.
Strony: 1 ... 8 9 [10] 11
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!