|
jamesbond
Gość
|
 |
« : Styczeń 11, 2009, 08:34:27 » |
|
Co daja drużynowe pod wzgledem szachowym? Możliwość testu nowych ustawień debiutowych test formy zmeirzenia się z najlepszymi Miejsce już nei gra roli bo kluby nei zwracają pieniędzy juz za nic - mówię na przykółądzie mojego klubu. Dlatego jak nei gramy o stawkę to grajmy w szachy a nie w barachło 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 05, 2009, 08:27:22 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 05, 2009, 10:07:14 » |
|
Walczcie dzielnie do końca juz niestety jestem w domu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 08, 2009, 09:55:32 » |
|
Gratuluję awansu do wyższej ligi Gdańskowi i Bydgoszczy! Wsszystkim wspaniałej gry, medali i aspiracji do nowych celów. Warszawa drepcze Olsztynowi po piętach i mało brakowało by zd3etronizowała Mistrzów. Szczególnie dziekuję koledze Tadeuszowi Żółtkowi - taki wiek i taki wspaniły zswodnik. Zawsze będe go podziwiał. Dzięki Tadeuszku 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niania
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 09, 2009, 12:12:20 » |
|
Witam, Zgodze sie z jamesem i równiez pogratuluję wszystkim udziału w MP  Co do aspiracji do nowych celów to mam mieszane uczucia  ale nie trace nadziei iz z uplywem czasu bedzie ich coraz wiecej Rzeczywiscie rywalizacja trwala miedzy mistrzami do ostatniej rundy. Ale moim skromnym zdaniem walka o to kto spada równiez zasługoiwała na uwage  I w tym momencie nalezałoby chyba pozdrowic moja ulubiona druzyne z Dabrowy  ) ale jeszcze sie zastanowię ... 
|
|
|
|
|
|
Toż to kawał hipokryty! Rude włosy, wzrok kosmity:) let smile 
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 09, 2009, 09:20:39 » |
|
Z niecierpliwością czekamy na partie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yellow
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 09, 2009, 11:02:01 » |
|
To był mój pierwszy turniej w crossie i będę wspominał go bardzo dobrze. Atmosfera w mojej drużynie jest doskonała. Same rozgrywki były bardzo interesujące, a walka toczyła się do ostatniej rundy. Chciałbym tutaj pogratulować wszystkim którzy wypełnili normy na kategorie, a w szczególności Januszowi Jeleniowi, bo jest z mojego miasta i Dawidowi Falkowskiemu, bo jest z mojej drużyny. Obaj wypełnili normy na kandydata. Obaj również odnotowali wielki wzrost na rankingu Elo. Wkrótce pochwalę się moimi partiami, ale tylko niektórymi. 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 01:22:32 wysłane przez Yellow »
|
|
Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 09, 2009, 11:29:10 » |
|
Dawid daje wszystkim niedowiarkom dowody, że solidna praca przynosi bardzo wyraźne efekty. Pracuje bardzo ciężko, o ile wiem i to na szczęście widać po wynikach. Nic, tylko naśladować. Gratulacje!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
petro sjan
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 09, 2009, 12:05:40 » |
|
dawid jest dobry, ale ma dużo szczęścia w partiach np. W ostatniej, gdy przeciwnik podstawił figurę. Pokonał Marcina i Tadeusza za co mu chwała. Natomiast Rafał pokazał dawidowi jego miejsce w szeregu. Edek grał cieniutko, Jacek ośmieszył się ostatnią partią. Dąbrowa zawdzięcza utrzymanie dobrej grze Dawida. Niewiele brakowało a dąbrowa w takim składzie popłynęła by tam, gdzie jej miejsce. Gratulacje dla medalistów..
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 12:14:41 wysłane przez petrosjan »
|
|
|
|
|
|
Yellow
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 09, 2009, 12:10:17 » |
|
Wypadek przy pracy. Po poświęceniu wieży, nie zauważyłem, że w jednym z wariantów przeciwnik odbija figurę z szachem, no i skucha. 
|
|
|
|
|
|
Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #10 : Marzec 09, 2009, 12:15:24 » |
|
Petrosjan mnie prowokuje do ostrych słów, ale na razie się powstrzymam... Przedstaw się w końcu. Czy to naprawdę taki wstyd?
Dawid robi doskonałe wyniki dzięki swojej pracy, a szczęście ewentualnie TROCHĘ pomaga. Kazdemu z nas wielokrotnie ktoś podstawił figurę i kazdy z nas wielokrotnie ją podstawił, więc takie zdarzenia o niczym nie przesądzają.
A określenie, że Jacek się ośmieszył jest dla mnie właśnie śmieszne. Nie widziałem partii, domyślam się, że zwyczajnie nie doliczył. Każdemu się przytrafia. A pamiętacie, jak Kramnik w którymś z meczów z komputerem nie zauważył, że dostaje mata w jednym? Zrobił ruch, chciał wstać i się przejść i utknął w połowie wstawania gdy operator komputera postawił na szachownicy mata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Marzec 09, 2009, 01:03:41 » |
|
Nawet krowa wie kim jest i jak sie nazywa Petrosjan wiec dasruj Woland bo znowu Admin nei wytrzyma i Gargamela zagra czyli policjanta. Zdaje mi sie że pan Jeleń jest mężczyzną wiec zwrot "oboje" jest dziwny. Co do reszty to fakt. Dawid wreszcei gra w szachy i to ejst wspaniała wiadomość. Atmostrera w Dąbrowie jest fantastyczna to też jest znakomite. Jka ktoś ma cel i chce coś osiągnac to widac to od ręki. Jak ktoś nie che to widac to an forum  Moja cele to już nie są szachy tylko inne sprawy. szachy są na drugim planie i cieszę się jak inni osiągają piekne wyniki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
guti
|
 |
« Odpowiedz #12 : Marzec 09, 2009, 02:37:28 » |
|
Cała drużyna Dąbrowy Górniczej gratuluje zwycięstwa Olsztynowi, jak i zajęcia 2 miejsca Warszawie i 3 miejsca Lublinowi  Gorąco pozdrawiamy i mamy nadzieję, że za rok będzie tyle samo lub/i nawet więcej emocji podczas rozgrywek.
|
|
|
|
|
|
Amore pomidore 
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #13 : Marzec 09, 2009, 02:44:38 » |
|
Za rok Guti spotkamy się przy desce, więc będziesz mógł się wykazać przeciwko Wołdze 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yellow
|
 |
« Odpowiedz #14 : Marzec 09, 2009, 08:00:20 » |
|
Oj, prawdopodobnie nie, bo Ty grałeś na drugiej desce, a Edi na trzeciej, no chyba, że wzmocnicie skład. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|