Forum CROSS
Luty 05, 2012, 12:30:28 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Lekcje szachowe audio  (Przeczytany 2821 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Yellow
Full Member

Zobacz profil WWW Email
« : Sierpień 23, 2009, 01:16:21 »

Jestem w trakcie tworzenia lekcji szachowych audio. Lekcje takie będą zawierały skomentowane partie z najważniejszych turniejów cross'owych, część teoretyczną z wybranego debiutu oraz końcówki.

Na pierwszy ogień pójdą partie Rafała z MPN 2009, a w teorii znajdzie się wariant drakona i końcówki wieżowe. To są oczywiście plany, które mogą ulec zmianie.

Również Wy możecie podesłać mi kilka pomysłów, co chcielibyście, aby znalazło się wśród tych lekcji.

Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
petro sjan
Gość
« Odpowiedz #1 : Sierpień 23, 2009, 01:45:17 »

Świetny pomysł Mrugnięcie brawo! Byle tylko został zrealizowany Uśmiech
Ja-to-ja
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 23, 2009, 02:03:33 »

To ja mam taki pomysł, ażeby utworzyć skrzynkę meilową, ogólnodostępną, gdzie każdy poczciwy człowiek mógłby wysłać  materiały: nagrania, ebooki, partie, cokolwiek. No i oczywiście również każdy mógłby sobie tam wejść i to pobrać. 
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Sierpień 24, 2009, 10:33:39 »

Świetny pomysł Jacek! A co Cię do tego skłoniło?

Może w końcu coś się ruszy ze szkoleniem u nas. Oczywiście, każdy musi pracować przede wszystkim sam, bez tego ani rusz, ale jednak takie ogólno-crossowe inicjatywy też są ważne. A dla osób które nie są w stanie awansować do finału i pojechać na zgrupowanie szkolenia żadnego nie ma.
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Sierpień 31, 2009, 11:15:13 »

Świetny pomysł Jacek! A co Cię do tego skłoniło?

Hmmm, tajemnica?
Yellow
Full Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #5 : Sierpień 31, 2009, 11:56:03 »

Wpadłem na ten świetny pomysł  Duży uśmiech i postanowiłem go zrealizować.

Zastanawia mnie jak trenują niewidomi i Ci, którzy widzą bardzo słabo. Jestem przekonany, że szachowych książek brajlowskich na świecie nie ma wiele. Dostępne na rynku lekcje audio video ze stajni chessbase są w językach angielskim lub niemieckim. Dla niektórych język może nie stanowić problemu, jednak dla dzieci i ludzi którzy dopiero poznają podstawy językowe, to prawdziwa przeszkoda. A lekcje prywatne z trenerem? Nic nie dają, jeżeli samemu nie będzie się pracowało.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2009, 09:22:46 wysłane przez Yellow » Zapisane

Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
Yellow
Full Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 01, 2009, 09:34:51 »

Czy ktoś mógłby przesłać mi analizę partii z MP, jaką zrobił Żeberski? Chciałbym zobaczyć/porównać jak wygląda Jego wykonanie.

jamesbond
Gość
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 02, 2009, 06:00:36 »

Zgłoś sie do centrali Cross`u. Sam nie posiadam takiej ale wiem że w Centrali ją mieli
pozdro  Uśmiech
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 03, 2009, 08:55:17 »

Z naszego MP?? Kto to jest Żeberski??
Yellow
Full Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 04, 2009, 11:38:09 »

Tak z naszego (wtedy jeszcze z waszego) z 2008 roku. Edi wysłał mi już dwie partie, porównałem i moje wykonanie jest bardzo podobne. W moich analizach jest jednak więcej wariantów.
Pierwszy numer mojego "Audio CROSS" rozdam na turnieju w Dadaju, a kogo nie będzie, to dostanie pliki mp3 lub płyty drogą pocztową po turnieju.

Kto to jest Żeberski??
Co z Ciebie za szachista, skoro nie wiesz kto to jest Żeberski?! Ale z drugiej strony, zawodników z rankingiem 2400 jest już tak wielu, że nie można ich wszystkich pamiętać.

Yellow
Full Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 29, 2009, 10:03:51 »

Osoby zainteresowane pierwszym numerem z lekcjami audio mogą się już zgłaszać do mnie lub do centrali CROSS'u.
14 plików mp3 waży około 60 Mb, więc zanim napiszecie, to sprawdźcie Wasze skrzynki, czy przyjmą taką przesyłkę.

lukaszbaryla
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 29, 2009, 12:04:31 »

to ja poprosze lukaszbaryla1986@o2.pl
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 29, 2009, 10:22:30 »

Czy naprawdę nie można tego gdzieś wystawić do sciągnięcia?
graczpospolity
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Październik 01, 2009, 08:24:08 »

Będę wdzięczny za przesłanie adrian[dot]szarata[at]gmail[dot]com
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Październik 02, 2009, 12:19:17 »

No jeśli naprawdę chce się Wam pocztą wysyłać, to ja też oczywiście poproszę. wolandpl(at)gmail.com
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!