Forum CROSS
Maj 21, 2012, 11:54:38 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: MŚ Głluchoniewidomych  (Przeczytany 889 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
jamesbond
Gość
« : Lipiec 22, 2008, 12:00:51 »

Witajcie!!

Pozdwolę sobie na małę pisanei o mś w Szwajcarii. Jesteśmy tu z Leszkiem Koczotem. Są to pierwsze mś i dlatego jest spory orgganizacyjny bąlagan z powodu braku doświadczenia. Niektórzy zawodnicy nic nie widzą a genralnie są słąbowidzący. Pozatym jes tbardzo miło i sympatycznie. To co jest bardzo ciekawe to że język migi jest interkointynentalny i kazdy z każdego kraju może się porozumeić z innymi.
Ciekawą sprawą jest to że za sprawą emigracji dostalismy an Zachodzie naową etykeitę stygmat. Na Polaków na migę pokazuję Niemcy lub Szwajcarzy na biceps co znaczy - zrobi wszystko zanieś pozmywaj pozamiataj.

Musze iść na lunch.
Np wczoraj jeden Ukrainiec grał z Szwedem a jak Szwed odszedł od deski to ten zatrzymywal elektroniczny zegar i myslał na stojącym zegarze.
Jak to zobaczył (turneij nieslyszących) to zaczely sie kur.. a Szwed był w takim szoku że głowa mała bo nigdy takiego zachowania nie widział i nie słyszał.
pozdrawiam z Szwajcarii
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #1 : Lipiec 22, 2008, 05:12:22 »

Kolejne rundy i już mam 3 pkt. Leszek Koczot nieszczęśliwie w kompletnie wygranej pozycji pomylił się. Jestem pewien że neidlugo bedzie wielkim szachistą.
Jutro jeszcze gram z Kazachem Słoweńcem Leszkiem i ostatnia z Rosjaninem. Jak dobrze pójdzie to będzie super a jest już dobrze.
Dziś pokonałem Szkota ktory był całkowicie fantasyczny i gral ...do mata.
Wszystkich pozdrawiam
admin
Administrator
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Lipiec 31, 2008, 10:13:34 »

Marcin został Wicemistrzem Świata Głuchoniewidomych! Nie dopisało trochę szczęście i przegrał trzecia wartościowością z Azerem obaj po 6.5 z 7 ale dzięki remisowi miedzy sobą azer uzyskał wyższy ranking performance czyli wynik osiągnięty w turnieju zależny od średniego rankingu przeciwników. Jest to dość  rzadkie kryterium. Marcinowi Gratuluję no i liczę na poprawę w przyszłych MŚ Głuchoniewidomych, no i może zawalczy o medale w Mistrzostwach Świata Głuchych .
Ivan i delfin
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Lipiec 31, 2008, 10:40:49 »

Moje gratulacje James!!:) Może by tak nie tylko mistrzostwo głuchych ale i z Olimpiady byście drużynowo złoto przywieźli?Mrugnięcie

Zanim pójdę...
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!