|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 23, 2009, 02:42:44 » |
|
a za rok chciałby spotkać się w tym samym składzie...  W tym samym składzie, czyli bez Ciebie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
guti
|
 |
« Odpowiedz #16 : Kwiecień 23, 2009, 07:30:45 » |
|
Nie wiem czy awansuje. Bardzo słabo gram, w szachach raczkuje dopiero 
|
|
|
|
|
|
Amore pomidore 
|
|
|
|
Yellow
|
 |
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 23, 2009, 09:38:06 » |
|
Bardzo słabo gram, w szachach raczkuje dopiero  To tak jak każdy.  Np. moja partia na PMP z panem Ruszczyckim. Mam dwa piony mniej, później jakimś cudem wyrównałem, jednak przeciwnik poddał się, myśląc, że traci wieżę.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2009, 09:35:55 wysłane przez Yellow »
|
|
Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Kwiecień 28, 2009, 10:51:26 » |
|
Spokojnie informuję że mam juz bilet lotniczy do Hamburga na 3 czerwca wiec Pan Roman Staruch jest raczej pewny gry w finale. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #19 : Maj 12, 2009, 03:21:56 » |
|
Był już ktoś kiedyś w ośrodku, w którym będziemy grać finał? Jakieś wrażenia? Internet?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #20 : Maj 13, 2009, 10:03:18 » |
|
W ośrodku uzyskałem informację, że trwają obecnie prace nad internetem bezprzewodowym, ale nie wiadomo kiedy zostaną zakończone.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yellow
|
 |
« Odpowiedz #21 : Maj 16, 2009, 10:52:02 » |
|
Pierwszy styczeń 2010 jeszcze nie nastąpił więc nie uprzedzajmy faktów  XII Międzynarodowy Turniej Szachowy-Open Krynica Zdrój 2009 13 1104101 Lipski, Tadeusz POL 2174 1943-10-07 5.0 9 1914 -2.30
|
|
|
|
|
|
Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Maj 17, 2009, 07:44:56 » |
|
Dzzięki Yellow  Patrzyłem na fice.com że nasz kolega Tadeusz traci na Elo więcj pnt około 20. Jednak naprawdę to k po 1 lipca ma być wyższe wiec i ja i wszyscy inni zawodnicy mogą podskoczyć lub spaść. Np Diuk spadnie poniżej 2300  Trzeba tylko ustawić cel i dażyc do niego a elo samo wzrośnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 01, 2009, 06:20:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Czerwiec 11, 2009, 09:38:01 » |
|
Czy w ostatniej rundzie Jacek ogra Rafała? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Czerwiec 11, 2009, 04:17:32 » |
|
Z gorącym sercem wracałem w Hamburgu i patrzyłem jak walczycie. Cóż widać dużo że fajnei gracie. Czasem coś komuś mucha na nos usiądzie i błąd spowoduje  Oczywiście kibicuję Tadeuszowi i Ryszardowi. Tadzio mógł łatwo wygrac z Diukiem - pewnie byl w neidoczasie? - szkoda Pozatym Michał gra trzeźwe szachy - moje uszanowanie. Reszta tacy gracze jak Bartosz Piotr i Dawid nie chcą chyba pokazac wszystkiego na co ich stać. Życzę wszystkim zwycięstwa w ostatniej rundzie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #26 : Czerwiec 13, 2009, 04:34:47 » |
|
Pozatym Michał gra trzeźwe szachy - moje uszanowanie.
A co to "trzeźwe szachy"?  W ostatniej partii na pewno nie były trzeźwe. Huknął mnie Kot jak kilofem w lewe ucho...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mentor
Jr. Member

|
 |
« Odpowiedz #27 : Czerwiec 13, 2009, 04:45:58 » |
|
Finał MPN 2009 w Jastrzębiej Górze bez sensacji! Chociaż małe niespodzianki były, a mianowicie: 1.Mistrzem Polski został Rafał Gunajew, a nie "etatowy" już prawie Piotr Dukaczewski 2.Do ścisłej czołówki na 3 miejsce wdarł się szturmem nowicjusz w naszym środowisku Jacek Stachańczyk 3.Słaba gra starego mistrza Tadeusza Żółtka, który choć zajął niezłą 5 lokatę to aż 2,5 pkt za czołówką 4.Ostatnie miejsce Piotra Kulpińskiego zajmującego zwykle w półfinałach czołowe pozycje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Czerwiec 13, 2009, 06:43:59 » |
|
To niewesoło. Na lewym uchu mam uplancik  Trzeźwe szachy to wg mnie takie że grasz lepiej i starasz się zdobyć przewagę a potem ją zrealizować. Myślę też że jesteś w stanie nawet bez czasochłonnych treningów podnieść swoje predyspozycje szachowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Czerwiec 18, 2009, 04:13:03 » |
|
Czy ktoś może napisać coś o MP? Wiadomo, że na Puchar Świata jedzie pierwsza czwórka i wybrany przez trenra Tadeusz Żóltek.
Czy ktoś może napisze jakieś nowe spostrzeżenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|