Forum CROSS
Luty 07, 2012, 10:46:35 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Skład Komisji Szachowej  (Przeczytany 2564 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
IRDA
Newbie
*

« Odpowiedz #15 : Wrzesień 03, 2008, 10:07:28 »

Widocznie wkradł się chochlik drukarski.
admin
Administrator
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Październik 03, 2008, 09:37:01 »

Protokół komisji szachowej
Komisja zatwierdziła protokoły z poprzedniego spotkania. Kadra kobiet zwiększona zostanie do 8, kadra juniorów do 10 osób.

Komisja zatwierdza następującą kolejność kwalifikacji uczestników zgrupowań szachowych według kolejności zajmowanych miejsc:
1 Osoby wyjeżdżające na imprezy zagraniczne
2 Kadra męska (12 osób)
3 Ścisła kadra kobieca (4 osoby)
4 Ścisła kadra juniorów (4 osoby)
5 finaliści
6 półfinaliści

Komisja wnioskuje o zwiększenie liczby trenerów na zgrupowaniach tak by jeden trener przypadał maksymalnie na ośmiu zawodników

Komisja wnioskuje o włączenie do kalendarza imprez szachowych następujących turniejów:
1 Mistrzostwa Polski w szachach aktywnych
2 Turniej weteranów
3 Grand Prix juniorów o puchar Prezesa Stowarzyszenia CROSS
   (4 turnieje)
4 Ćwierćfinał Mistrzostw Polski mężczyzn
W ćwierćfinale mogą brać udział zawodnicy, którzy nie są uprawnieni do gry w półfinale. Czterech najlepszych awansuje do półfinału.

Komisja wnioskuje o zorganizowanie turnieju o charakterze ćwierćfinałów Mistrzostw Polski, jeszcze w  bieżącym roku, w miarę posiadania możliwości finansowych.

Komisja zgłasza następujący kalendarz imprez szachowych na rok 2009
1 Drużynowe Mistrzostwa Polski – Marzec
2 Ogólnopolski Drużynowy Turniej Juniorów – Marzec
3 Półfinały Mistrzostw Polski – Kwiecień
4 Zgrupowanie Kadry Kobiet – Maj
5 Mistrzostwa Polski Kobiet – Czerwiec
6 Mistrzostwa Polski Mężczyzn – Czerwiec
7 Turniej Weteranów - Czerwiec
8 Mistrzostwa Polski Juniorów – Czerwiec/Lipiec
9 Zgrupowanie Kadry Juniorów – Lipiec
10 Międzynarodowy Turniej Kobiet – Lipiec
11 Turniej Klasyfikacyjny II i III kategorii  - Lipiec
12 Zgrupowanie Kadry – Lipiec/Sierpień
13 Zgrupowanie przed Pucharem Świata
14 Międzynarodowy Turniej o Puchar Grunwaldu – Wrzesień
15 Grand Prix Juniorów Kwiecień/Październik
16 Międzynarodowy Turniej Warcabowo Szachowy
17 Turniej o Puchar Prezydenta Miasta Świnoujście – Październik
18  Mistrzostwa Polski w Szachach Aktywnych - Listopad
19 Ćwierćfinał Mistrzostw Polski Mężczyzn – Listopad/Grudzień
20 Mistrzostwa Świata Kobiet
21 Mistrzostwa Świata Juniorów
22 Drużynowy Puchar Świata
23 Turniej szachowo warcabowy imienia Hutnera - wrzesień

Komisja przychyliła się do wniosku o ukaranie Tadeusza Lipskiego, który odmówił wyjazdu z reprezentacją Polski na mecz szachowy do Bilbao z przyczyn zdrowotnych. Jednakże w tym czasie Tadeusz Lipski brał udział w turnieju weteranów w Rowach.
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #17 : Październik 04, 2008, 09:23:41 »

Moje Wielkie gratulacje Wielka Komisjo!
Wspaniała robota!
Mistrzostwa w Aktywike proponowałbym jednak tak w terminach majowo-kwietniowej przerwy by przetrzeć głowę przed finałem!
Ja-to-ja
Newbie
*

« Odpowiedz #18 : Październik 05, 2008, 01:40:58 »

No nie powiem wygląda apetycznie Chichot hmm, pozostaje tylko życzyć dalszych pomysłów, bynajmniej równie dobrych, i pogratulować tego co już wymyślone Uśmiech pozdrawiam
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #19 : Grudzień 29, 2008, 11:50:32 »

Szanowna Komoisjo!!

Pragne pogratulowac wysilku i wszelkich starań nad pracą by ogólnei było lepiej Uśmiech

Proszę jednocześnie o obiektywne oceny mijającego roku. Rozumiem że pewnych spraw publicznie nie da się komentować, jednak pewne oceny i zjawiska które obserwujecie można tu wyjawić.

serdecznie pozdrawiam
admin
Administrator
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Grudzień 30, 2008, 11:06:27 »

Komisja zwykle robi podsumowanie całej swojej kadencji, i nie zbiera się na koniec roku w celu podsumowania, a moja opinia może być nieobiektywna, więc myślę ze każdy może wyciągnąć własne wnioski z tego co się dzieje w szachach niewidomych i czy jest lepiej czy gorzej, Pozdrawiam i życzę aby nadchodzący rok był lepszy niz bierzący dla wszystkich Crossowiczów Uśmiech
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #21 : Grudzień 30, 2008, 11:54:04 »

Super. W takim razie sam postaram się o swoją ocenę tego roku.

Drużynowe Mistrzostwa Polski
DMP Juniorów
Półfinał MP Mężczyzn
Final MP Kobiet
Finał MP Mężczyzn
MP Juniorów
Zgrupowania kadry ogółem wszystkie
grunwald Cup 2008
Olimpiada
Świnoujście

Same3 plusy

Wielkim sukcesem jest praca by juniorzy byli zadowoleni. ogromny sukces to DMPJ. Z tego co słyszałem wszsyscy byli zachwyceni imprezą bo mogli sie integrować poznać pośpiewać ... czyli normalne życie. Nie bylo zbyt duzo wonego czsu by sie "obijać". Tym sukcesme jest praca by juniorzy mieli coraz wiecej możliwosci integracji.
Dlatego nasuwa mi się wniosek by te sprawy juniorskie Komisja konsultowała włąsnie z nimi czyli z wychowwawcami osrodków które im takei imprezy organizują.
Plusem jest takze rozwijajaca sie kadra juniorów - powoli ale jest. wielkim plusem jest Grunwald miedzynarodowy gdzie przyejchało w tym roku wielu gosci z kilku krajów a przedewsszystkim mozliwosć spotkania sie i porozmawiania po angielsku rosyjsku czy ...polsku.
Poszerzenie półfinału o ćwierćfinał by inni mogli grac w półfinale.
Te wszystkei sukecesy prowadzą do wniosku jaki składam na ręce szanownej komisji:

Należy neizwłocznie skracać turnieje bo widać ze krutkie są dobre na rękę młodzieży a ona jest gwarantem przyszłości - ta do 20 lat.
To by mogła być mowa o rozwoju szachów musza byc trenerzy. takowych nie ma wszędzie. Sam dostałem obietnicę że jak pojade do trenera X to otrzyamm zwrot kosztów. Wydałem neizła sumkę i ..nici nawet zwrotu za bilety które przysąłęłm wraz z delegacja podpis i obietnica .."dogadamy sie James". obiecanki cacanki

Zgrupowania koniecznie musz być zmienione!
Na tych zgrupowaniach nie ma klimatu pracy nad szachami! Nie ma kontaktu trener zawodnik tylko jest szkolenie a potem pa. Trenr musi umotywować przeknać ż ealbo pracuejsz i amsz albo wsiadaj w pocia i do domu bo tu nie jest poker czy brydż. Trener musi pokazac ż enei ma lekko a w trudach medale się rodzą.
Dlatego wnioskuję by komisja w przypadku zgrupowania naciskała na trenrów by dawali "wycisk" a jak np na zajciach bedzie ktoś marudzil że ... to zajecia do 12 wnocy albo nawet i dłuzej aż bęzie cisza poszanowan ie trenra i reszty zawodnikó którzy jechali całą noc by tam sie czegoś nauczyć by być lepszym!
Zrobiła się dziecinada.

Ponadto Grunwal pokazał że takich jak Dawid jest kilku i trzgba ich popychać by szli do przodu. Taki Leo wywietrzył kadrę i wstawil młodzieć. Wcale nei mówię ż etu trzeba wymiany ale tych co sie  staraja trzeba popychać do przodu.
Kobiety to sprawa jest dziwna bo słysze że one nei maja ciekawych klimatów zgrupowanie jest mało interesujące i prowadzacy te zajecia ma wiele trosk .. trzeba cos z tyjm robić !

Też życze by inni byli w przyszłym roku bardziej szczęśliwi z wąłsnej pracy nad sobą i szachami bo bez pracy to anwet najlepszy trener nei pomoże
Do roboty!
HORBRON
Gość
« Odpowiedz #22 : Maj 31, 2009, 09:22:34 »

Przewodniczący Rafał Gunajew
Zastępca Piotr Kulpiński
Sekretarz Dawid Falkowski
Roman Kulik
Andrzej Sargalski
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!