Forum CROSS
Maj 21, 2012, 11:46:20 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 3 4 [5]
  Drukuj  
Autor Wątek: Drużynowe Mistrzostwa Polski  (Przeczytany 7270 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #60 : Marzec 19, 2008, 01:50:41 »

Racja Ja-to-ja mogło być lepiej na zakończeniu. Jednak właśnei był czas zamówione busy i każda minuta była ważna. Poproszę pan sędziego Zybmunta Wieleckiego o to kto zdobył kateorię i kto awansował.
Zapraszam tym samym do wzięcia udziłu w Półfinale MP gdzie bęedzie zebranie i wybory komisji szachowej która ma duży głos w tym co dzieje się w szachach w CROSS.
Ponadto stowarzyszenie to jesteśmy My a nei Prezes czy organizator i kazdy ma prawo i obowiązek wstać i powiedzieć to czego chce. Jest demokracja!

Pólofinał MP rozpoczyna sie 24 kwietnia o ile pamiętam w Szczyrku i myślę że będzie tam równie wspaniale jak na lidze. W pólfinale mają prawo grać zawodnicy posiadający ELO FIDE 3 juniorów posiadających minimum 2kategorię i chyba 2 kobiety - regulamin zna organizator i wszsycy zainteresowani proszę o kontakt z Panią Teresą Dębowską która jest organizatorem Półfinału MP.

Również Wesołych Świąt Mrugnięcie
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #61 : Marzec 19, 2008, 03:00:14 »

Liga na plus!
Było tak dobrze że aż za dobrze.
Wszyscy prawie busikami przyjechali do ośrodka - Pan Gorczyński podstawiał busa i tylko wsiadać i pod same drzwi.
Odprawa techniczna sprawnei poprowadzona.
Rundy były bardzo dobrze sędziowane. Po południu były wycieczki do Zakopanego, na Kasprowy Wierch. Nigdy jeszcze nie bylem na Kasprowym i jechałem nową kolejką niedawno wybudowaną - cudowna przygoda. Wszyscy są życzliwi i dobrzy dla innych.
Pani właścicielka uwędziłą nam oscypka, piwkiem nas poczęstowała z beczki. Było wspaniale i należy się tutaj podkreślić że liga jest na dobrej drodze. Dostaliśmy tak wiele a teraz czeka na nas kolej bysmy Myt dali coś innym. Byśmy wzieli sie za treningi lub pomagali juniorom w rozwoju. Bysmy na każdym turnieju myśleli jak legendarny Prezydent USA
Nie mysl co Cross może dać Tobie, lecz co Ty możesz zrobić dla Cross`u Mrugnięcie
Ja-to-ja
Newbie
*

« Odpowiedz #62 : Marzec 19, 2008, 03:18:07 »

Rzeczywiście jeżeli chodzi o organizację czasu było bardzo fajnie, tylko chęci były potrzebne, żeby w ciekawy sposób urozmaicić sobie czas. Ja chyba nigdy nie zapomnę wyprawy nad Morskie Oko, którą sobie zorganizowaliśmy, co prawda wszystko było tak zasypane, że nic nie było widać Uśmiech ale straaaasznie się cieszę, że przełamałam opory i dotarłam Chichot . Po za tym trzeba pogratulować organizatorom wyboru ośrodka, pod względem przygotowania dla osób z dysfunkcją wzroku był fantastyczny. Więc wydaje mi się, że w imieniu wszystkich uczestników należy się piękne: "Dziękujemy " Uśmiech
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #63 : Marzec 19, 2008, 03:34:03 »

Właśnie ..."przełamałam opory"

To jest właśnie to najpiękniejsze! Dla jednych przełamać opory jest iść przez zaspy na Morskie Oko. Dla innych pójść do baru i zaczepić fajną blondynkę. Jeszce dla innych jeździć na nartach choć słabo widzą. To jest piękne by byc lepszym i odważnym takim jak nasz Prezes Piotr Dukaczewski. Pomimo ograniczeń jeździ rowerem, na nartach, desce pływa daleko od brzegu morza. Podziwiam go i jest dla nas przykładem by być odważnym! Ja-to-ja daje nam przykład i inni powoli zaczną iść wskazaną drogą.
A teraz sie zastanówmy co można zrobić by było jeszcze lepiej?
lukaszbaryla
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #64 : Marzec 19, 2008, 07:43:08 »

Witam wszystkich forumowiczow (to moj pierwszy post na tym forum). Turniej nalezy zaliczyc do udanych.
Ivan i delfin
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #65 : Marzec 19, 2008, 08:41:10 »

Witaj Łukasz:) Według mnie atmosfera na turnieju była świetna, wycieczki zorganizowane w czasie wolnym, busy do Zakopanego i możliwość zorganizowania wypadów we własnym zakresie były ogromną zaletą tej imprezy. Pomoc organizatorów i uczestników była nieoceniona. Jeśli chodzi o stronę sportową nie widziałem niesportowego zachowania na sali gry co sprawiło że chciało się grać i wygrywać Mrugnięcie Jeśli chodzi o zakończenie według mnie powinno być lepiej zorganizowane i przeprowadzone. W zeszłym roku były puchary dla pierwszej drużyny w grupie B, w tym roku ich już zabrakło. Myślę że choć w taki sposób można było docenić walkę o awans w tej grupie. Na zakończeniu o tym zapomniano ale nie znaczy że na forum także Mrugnięcie Gratuluje serdecznie całej drużynie Dąbrowy Górniczej, która już w debiucie awansowała do grupy A zwyciężając grupę B, mając najmłodszy skład na całym turnieju a także drużynie Nysy, która po zeszłorocznym spadku otrząsnęła się i powraca do grona walczących o medale DMP Uśmiech Czekam niecierpliwie aż będziemy mogli zmierzyć się na kolejnych DMP Mrugnięcie Dziękuje organizatorom i wszystkim uczestnikom, bawiłem się świetnie, to były niezapomniane drużynówki Uśmiech

Wszystkim życzę Wesołych, spokojnych i pogodnych Świąt Wielkanocnych Uśmiech

Zanim pójdę...
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #66 : Marzec 19, 2008, 08:46:29 »

Bardzo dobre posunięcie ŁB.
Tak dalej a będziesz arcymistrzem Uśmiech
lukaszbaryla
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #67 : Marzec 21, 2008, 11:55:21 »

Taaa odrazu arcymistrzem
Woland
Hero Member

« Odpowiedz #68 : Marzec 21, 2008, 01:12:24 »

Mam nadzieję, ze po DMP na forum pojawi się mnóstwo ciekawych partii i pozycji wraz z analizą.
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #69 : Marzec 21, 2008, 02:40:57 »

Wszystkei partie są ciekawe.
Bardzo jestem zadowolony, że po DMP są osoby które analizują swoej partie i chcą być lepsi - głównei młodzi i za to im brawo!
Może właśnie oni coś skrobna bo james cały czas nie moze drukować - urząd antymonopolowy sie po mnie zgłosi Uśmiech
Moje wnioski są takie, by w każdym momencie w partii być skoncentrowanym i na nowo ją oceniać. Jak nei znany chemicznie specyfik element po elemencie. Jak sie zbada to wówcza wnioski i robimy ruch czyli ocenka i wybór ruchu.
Tak przez całą partię.

By zrozumieć jednak szachy nalleży pracować nad strategią prą pozycyjną bo to jest to coś niewidzialne.
Taktyka to tylko jest mała przystawka a strategia to głębia i same piękno szachów.
Studiowanie klasyki daje właśnie to c o oglądanie obrazów Matejki, słuchanie Chopina ... a taktyka to bicie bicie bicie ...no i co poitem mam pioina
Ale żeby taka poza powstała w której jest taka taktyka to musi bys strategia a to jest podstawa sukcesów.
Teraz jest dużo książek czy to po rosyjsku, po polsku, angielsku i niemiecku.
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #70 : Marzec 22, 2008, 11:30:48 »

Gra Grzegorz Bzowski z Antonim Ptasznikiem
W pewnym momencie Grzesiek proponuje remis - pozycja była nawet lepsza dla Niego a Pan Ptasznik uważał że ma wygraną i ... śmial się.
Grzegorz: "Niech Pan sie nei śmieje"
Ptasznik przeprosił przeciwnika i po błedach portia się skończyła.

Marek Dworecji słynny rosyjski trenr powiada
To czy po treningach zostaniecie silnymi arcymistrzami czy mistrzami świata, jest sprawą drugoplan ową.
Szachy ksztaltują Was jako człowieka i kształtuja waszą osobowość.

Wesołych i takich właśnie wspaniałych Świąt!
lukaszbaryla
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #71 : Marzec 23, 2008, 12:56:22 »

Czy moglby ktos zamiescic wyniki dmp poszczegulnych zawodnikow jaki uzyskali ranking ktore miejsce na danej szachownicy itd
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #72 : Kwiecień 01, 2008, 11:58:39 »

Hmm!
Podobno Iwan mial coś tu choć troche napisać ... co jest grane? Napisać o Drużynowych jasne.
Innym też nie bardzo widzę ...
Strony: 1 ... 3 4 [5]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!