Przyznam że tabeli nawet nie widziałem

Wiem tylko tyle że Olsztyn pokonał w ostatniej rundzie Warszawę 4-1 i powiększył przewagę do 7pkt.
Chcę jednak pokreślić że bardzo sie cieszę z tej ligi. Miło było popatrzeć jak nowi młodsi koledzy i koleżanki starali się i dawali z siebei ile mogli by drużyna szła do przodu.
Ważne by trener taki np jak Witalis Sapis uczył juniorów a nie seniorów! To młodzież jest podstawą naszego działania i należy onią dbać!
Liga była znakomita organizacyjnie. Wycieczki prawie codziennie do Zakopanego, basen sauna siłownia...
Chciałoby się by więcej było szachów czyli analiza po parti itp. Jednak tego sie nei zrobhi z dnia na dzień. Dobrze że jest młodzież. Sam byłęm zdziwiony jak kiedyś wieczorem przychodzi ktoś i chce analizować lub pograć w szachy co jest pozytywem. Jestem wielbicielem szachów i cieszę się jak ktoś przyjdzie do mnie bym z nim analizował lub go przygotował - pomagam jak tylko mogę. Zapraszałem Tadeusza Żółtka do wspołnej analizy bo cenię mistrza za jego doswiadczenia i wiedzę.
Ciekawostki.
Gra Nysa z Słupskiem. W tr4akcie rundy dzwoni w pokoju telefon jednego ze Nysy. Po rundzie przychodzi i patrzy i się śmiejemy że chciał pomagać swojej druzynie....(dzwoni tel na rundzie - przegrywasz)
Otóż Bocian dzwonił bo ....chciał dowiedzieć sie jak wyniki....
Ciekawe byłoby aby Prezydium CROSS zleciło wszystkim członkom-klubom sporządzenie raportu:
ilu jest juniorów i jakie mają kategorie
trener
czy sa prowadzone regularne zajęcia i kiedy
Te dane mogą obudzić śpiące możliwości tak by w każdym klubie raz w tygodniu były zajęcia lub juniorzy chodzili na zajęcia do klubu miejscowego gdzie są trenerzy.
Liga A
1 Olsztyn
2 Warszawa
3 Lubin
4 Poznań
Spadkowicze Bydgoszcz i Gdańsk
Liga B
1 Dąbrowa
2 Nysa
Przepraszamn ale więcej nie wiem.