Forum CROSS
Luty 05, 2012, 12:29:43 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5
  Drukuj  
Autor Wątek: Drużynowe Mistrzostwa Polski  (Przeczytany 7175 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Ivan i delfin
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #45 : Luty 21, 2008, 03:35:57 »

A co sie tak James boisz tych bez ELO?? Mrugnięcie Drużyny mają swobodę kombinowania w rozstawieniu zawodników na poszczególnych deskach i jestem za tym by tak pozostało, trzeba wygrywać z kim sie gra i tyle bo liczy sie dobro drużyny. Ja proponuje by każdy był sobą i nikogo nie udawał, przecież na turniejach jest fajna atmosfera i myśle że nie trzeba jej dodatkowo pompować a już na pewno nie zamierzam robić żadnej pokazówki tylko świetnie sie bawić jak na każdym turnieju do tej pory. Nowych zamierzam powitać tak jak mnie kiedyś powitano, czyli uśmiechem i życzliwością  Uśmiech Oczywiście niech sie przygotują na twardą walke bo tanio skóry nie sprzedam Język

Zanim pójdę...
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #46 : Luty 21, 2008, 06:17:58 »

Fajnie jest jak zagrasz partie a i ranking sie podniesie. Cóż może nie będzie takich jednak graczy Uśmiech
Co do transformacji to nei chodzi mi o powitanie czy granie Kasparowa.
Chodzi mi o to by wszyscy zaczęli jakos dążyć do tego by poziom sie podnosił.
Co można zrobić?
np: analiza wszystkich partii wewnatrz druzyny całej drużyny czy z kolegą cos taiego

Wspólne przygotowania do partii ....

Atmosfera jest super.

Jednak chciałbym by ktoś mial taki dzięki np Tobie Ivan miał złąpał wiatr w żagle i mial taki zapał do szachów jak Anand Mrugnięcie
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #47 : Luty 23, 2008, 03:37:18 »

Otóż nasz dobry przyjaciel z nad szachownicy jejmość Staruszek Roman pisze:

1. Na temat systemu rozgrywek drużynowych niepotrzebnie kruszycie
kopie. Będzie napewno tak jak w roku ubiegłym to znaczy: 3-cia i 4-ta oraz
7-ma i 8-ma runda będzie podwójna, a ostatni dzień 18 marca będzie od rana
dniem wyjazdowym.

Skoro tak pisze najstarszy z starszych to nic dodać nic ująć.
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #48 : Luty 28, 2008, 11:47:37 »

Niestety prawie na pewno nie przyjadę na DMP. Bądźcie łagodni dla drużyny Bydgoszczy.
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #49 : Marzec 01, 2008, 02:16:59 »

Nie ma sprawy. Szybko i bezboleśnie. Mat w 2 czy szewca? Mrugnięcie
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #50 : Marzec 02, 2008, 09:24:39 »

Niestety składy drużyn są skrytą tejemnicą i dowiemy sie konkretów na miejsc na odprawie technicznej.

jamesbond
Gość
« Odpowiedz #51 : Marzec 05, 2008, 09:16:01 »

Witam!

W Murzachichle jest basen siłownia więc zabierajcie stroje i sprzęt pływacki i sportowy. Jest trochę śniegu i pogoda bardziej zimowa narty są oczywiście możliwe. Pozatym w nocy -4 a w dzień 2 stopnie.
Podajcie wszystkim zainteresowanym.
Pozdrawiam i do zobaczenia.
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #52 : Marzec 06, 2008, 06:29:31 »

Wolandzie może w tym roku sie an turnieju nie zobaczymy ale życzę Ci wszsytkeigo dobrego w roli tatusia.
Naucz synka anglika i niech szybko staje sie GM!
Trzymaj sie bo Bydgoszcz bez Ciebie raczej spadnie na 2 ligę.

Pozdrawiam i już jutro rano jadę bo z przesiadką.
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #53 : Marzec 06, 2008, 06:57:36 »

Dziękuję.

Piszcie na bieżąco wyniki rund na forum. Z góry dzięki.
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #54 : Marzec 12, 2008, 10:37:21 »

To jak będzie z tymi wynikami na bieżąco? Smutny
Ja-to-ja
Newbie
*

« Odpowiedz #55 : Marzec 16, 2008, 09:07:32 »

Hmmm no to widze, że nikt się nie pokwapił o poinformowanie.... nieładnie,  to może ja uratuje honor i napiszę wyniki po 7 rundzie, które wyglądają następująco:

Grupa A
1. Olsztyn 27,5 pkt.
2. Warszawa 23.5 pkt.
3. Lublin 20 pkt.
4. Poznań 13 pkt.
5. Bydgoszcz 12.5
6. Gdańsk 8 pkt.

Grupa B

1. Dąbrowa Górnicza  Duży uśmiech   25.5 pkt
2. Przemyśl 22 pkt.
3. Nysa 19.5 pkt.
4. Łódź c15 pkt.
5. Opole 14 pkt
6. Słupsk 9 pkt.

Chyba trzeba troche mocniej kciuki za Bydgoszcz trzymać, bo walczą o utrzymanie....
Pozdrawiam

Sokol
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #56 : Marzec 16, 2008, 06:43:31 »

Mnie tam tabela sie podoba i oby tak zostało do końca  Uśmiech OKS OKS Uśmiech!!
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #57 : Marzec 18, 2008, 10:40:52 »

Właśnie wróciłem.
Było wspaniale i będzie  jeszcze lepiej. Potem napisze moje wrażenia i koniecznie Ja-to-ja napisz i namów wszystkich o swoje opinie plusy i uwagi na przyszłość co do ligi.

dobranoc
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #58 : Marzec 18, 2008, 11:28:17 »

Przyznam że tabeli nawet nie widziałem Uśmiech

Wiem tylko tyle że Olsztyn pokonał w ostatniej rundzie Warszawę 4-1 i powiększył przewagę do 7pkt.

Chcę jednak pokreślić że bardzo sie cieszę z tej ligi. Miło było popatrzeć jak nowi młodsi koledzy i koleżanki starali się i dawali z siebei ile mogli by drużyna szła do przodu.

Ważne by trener taki np jak Witalis Sapis uczył juniorów a nie seniorów! To młodzież jest podstawą naszego działania i należy onią dbać!
Liga była znakomita organizacyjnie. Wycieczki prawie codziennie do Zakopanego, basen sauna siłownia...
Chciałoby się by więcej było szachów czyli analiza po parti itp. Jednak tego sie nei zrobhi z dnia na dzień. Dobrze że jest młodzież. Sam byłęm zdziwiony jak kiedyś wieczorem przychodzi ktoś i chce analizować lub pograć w szachy co jest pozytywem. Jestem wielbicielem szachów i cieszę się jak ktoś przyjdzie do mnie bym z nim analizował lub go przygotował - pomagam jak tylko mogę. Zapraszałem Tadeusza Żółtka do wspołnej analizy bo cenię mistrza za jego doswiadczenia i wiedzę.

Ciekawostki.
Gra Nysa z Słupskiem. W tr4akcie rundy dzwoni w pokoju telefon jednego ze Nysy. Po rundzie przychodzi i patrzy i się śmiejemy że chciał pomagać swojej druzynie....(dzwoni tel na rundzie - przegrywasz)
Otóż Bocian dzwonił bo ....chciał dowiedzieć sie jak wyniki....

Ciekawe byłoby aby Prezydium CROSS zleciło wszystkim członkom-klubom sporządzenie raportu:
ilu jest juniorów i jakie mają kategorie
trener
czy sa prowadzone regularne zajęcia i kiedy
Te dane mogą obudzić śpiące możliwości tak by w każdym klubie raz w tygodniu były zajęcia lub juniorzy chodzili na zajęcia do klubu miejscowego gdzie są trenerzy.
Liga A
1 Olsztyn
2 Warszawa
3 Lubin
4 Poznań
Spadkowicze Bydgoszcz i Gdańsk

Liga B

1 Dąbrowa
2 Nysa

Przepraszamn ale więcej nie wiem.
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2008, 08:28:11 wysłane przez jamesbond » Zapisane
Ja-to-ja
Newbie
*

« Odpowiedz #59 : Marzec 19, 2008, 01:24:20 »

A więc cóż... chwała zwycięzcom!, chwała zwyciężonym !   Uśmiech  Co do uwag własnych... hmmm było nieźle, nawet dobrze, jeżeli chodzi o organizacje, ośrodek lokalizacje, to ukłony w strone organizatorów, co prawda było pare rzeczy, których można by się przyczepić, ale nie ma co narzekać. Chciałam tylko zamarudzić, jeżeli chodzi o zakończenie, które wg. mnie pozostawiało troche do życzenia.... Drużyny z grupy B wogule nie zostały wpomniane, nie powiedziano, kto awansował, kto spadł, że o wyróżnieniu zwycięzców nie wspomnę...rozumiem, że czas naglił, ale mimo wszystko chyba można było poświęcić na to pare minut, nie dowiedzieliśmy się również kto spełnił normę na wyższą kategorię a takich osób było pare. Czego by jednak nie mówić,cieszę się, że tam dotarłam etc.
Spełniam prośbę  :p : NAMAWIAM WSZYSTKICH DO DZIELENIA SIĘ OPINIAMI I UWAGAMI Uśmiech

Wesołych Świąt już wszystkim życzę Uśmiech
Strony: 1 2 3 [4] 5
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!