|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Luty 15, 2008, 09:18:30 » |
|
Murzachichle jest w miarę ok. Celem tego roku jest tranformacja - czyli stawiamy na juniorów. Koncentrujmy się więc na tym by było nas szachistów coraz więcej i by każdy grał coraz lepiej. Polemiki zostawiamy na bok. Co do Panów "emerytów". Nie uogólniajmy. Jest kilku tych Panów których niestety trzeba wreszcie ... Reszta naszych starszych kolegów to bardzo mili sympatyczni goście. Graja podwójne rundy co drugi dzień i są uśmiechnieci każdego dnia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #31 : Luty 16, 2008, 01:44:13 » |
|
My nawet Panu Narlochowi to herbatkę zrobimy, kawke posłodzimy  Mów proszę za siebie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Luty 16, 2008, 06:12:31 » |
|
Wiem że pod jednym Dachem z N to bym po jednym dniu wykorkował a Ty musisz aż 9!
Może oprócz Bydgoszczy jest inny klub albo wzmocnienie trzeba zrobic tak jak Olsztyn. Nie trzeba brać takiego Pana.
Jasne że mi też by się odechciewało jechać ale słodko to bez działania nei będzie.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2008, 06:26:18 wysłane przez admin »
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #33 : Luty 16, 2008, 06:09:47 » |
|
Na szczęście pan N to już przeszłość jeśli chodzi o drużynę Bydgoszczy.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2008, 06:26:47 wysłane przez admin »
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Luty 16, 2008, 11:14:50 » |
|
To życzę Zdobycia medalu drużynie Bydgoszczy!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #35 : Luty 17, 2008, 12:27:02 » |
|
To życzę Zdobycia medalu drużynie Bydgoszczy! Moglibyście nam trochę pomóc i wycofać się z turnieju!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Luty 17, 2008, 08:16:42 » |
|
Tak tak jasne. Zobaczymy czy Wy wogóle przyjedziecie. My nei będziemy dranie, będziemy grali jak najlepiej to będziecie mieli dobry trening 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #37 : Luty 20, 2008, 11:13:05 » |
|
A co z ELO?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Luty 20, 2008, 12:30:22 » |
|
ELO z tego co wiem jest liczone.
Ponadto mam propozycję by na turnieju zrobić cos takiego jak regulamin. Przyklad: zawodnik bez ELO nie może grac w A klasie lub musi siedzieć na ostatniej szachownicy. Nie może być sytuacji by polskie 1800 siadał z 2300 i nie zarobić na rankingu.
Ponadto proponuję by każda drużyna zrobiła wewnatrz małą zżutę i dla każdego juniora przy rozpoczęciu partii było coś słodkiego.
Zrobimy regulamin i wtedy będzie jasne że an Drużynówkach będzie podwójna runda dw arazy i kropka. Będziemy dumać co i jak. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #39 : Luty 20, 2008, 04:40:53 » |
|
Akurat tym razem obu Twoim pomysłom jestem przeciwny.
Jeżeli chcielibyśmy narzucać drużynom kolejność zawodników na deskach, to najwyżej na zasadzie uszeregowania ich rankingami od początku do końca. To by się jednak kłóciło z zasadą, że rezerwowy gra na ostatniej desce. Moim zdaniem powinniśmy drużynom zostawić dowolność układania sobie składu na deskach.
Coś słodkiego dla juniorów myślę, że tylko by ich zawstydziło. Przecież to nie przedszkolaki, żeby musiały dostawać cukierki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Luty 20, 2008, 05:23:47 » |
|
Jasne. Tylko jak Taki 2220 ma grac z zawodnikiem bez ELO a an dalszych jest taki gracz z ELO to granei nie ma sensu bo placimy za liczenie rankingu a on nei będzie liczony. Co do ustawiania kto gdzie to juz mozesz robić to jak chcesz oby tylko mieli ELO. Co do tego slodkiego to .... zobaczymy na miejscu. Dziś jest transmisja partii naszego kolegi Piotra Kulpińskiego http://strateg.net.pl/index/transmisja
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #41 : Luty 20, 2008, 06:03:12 » |
|
W zasadzie może w ogóle dobrym pomysłem byłby przepis, że zawodnicy zajmują deski w kolejności rankingu. Wtedy nie byłoby kombinowania.
Z drugiej strony na takim właśnie kombinowaniu choćby mój klub dużo zyskuje, bo wysyła na pierwszą deskę "nową wschodzącą gwiazdę", a trochę lepsi zawodnicy walczą z nie najgorszym skutkiem na dalszych szachownicach.
Jeśli chodzi o ELO... Sam nie wiem. Z jednej strony masz rację, że jak już się płaci za ELO to niech ono będzie, ale z drugiej ilu mamy w grupie A zawodników bez ELO? To sa chyba śladowe ilości.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #42 : Luty 20, 2008, 06:04:24 » |
|
Partię Kota oczywiście śledzimy. Tylko biorąc pod uwagę nazwisko przeciwnika boję się, czy nie jest kopany pod stołem, albo zegara mu nikt nie przesuwa...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Luty 20, 2008, 07:16:19 » |
|
no i tylko te śladowe ilości niech grają w klasie B a nie w A. reszta to nie mam prawa bo żyjemy w demokracji i kazdy ma prawo ustawić sie jak chce.
Chodzi mi tylko o tych bez ELO.
Wschodzące gwiazdy jak mają ELO nawet 1650 to niech grają ale za rok takich gwiazd młodzi nasi wyprzedzą o kilkaset punktów.
Nie mam tu absolutnie komuś druzynę ustawiać wg rosnacego rankingu bo tak jest źle. Ranking to sprawa historii a sila gry to co innego. Więc niech każdy ustawia jak chce byle tylko na desce mieli ELO.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #44 : Luty 21, 2008, 09:19:47 » |
|
Zostało już tylko dwa tygodnei z małym hakiem.
Zapraszam wszystkich do wysilu jakim jest tegoroczna transformacja. Wszyscy Państwo dajmy sie siebie ile sie da by atmosfera była anjlepsza i coraz lepsza. NIE WOLNO MARUDZIć.
Czyli mamy cel grać jak arcymistrz i być super czlowiekiem i tyle i aż tyle ale to jest proste jak nic. miłego dnia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|