Forum CROSS
Luty 05, 2012, 12:33:04 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  
Autor Wątek: Drużynowe Mistrzostwa Polski  (Przeczytany 7177 razy)
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Luty 13, 2008, 04:59:05 »

Dwa dni dwurundowe to już pewna informacja, czy Twoje życzenia Marcinie?

Andrewku - a dlaczego na zmianę dzień jednorundowy - dzień dwurundowy nie byłoby ok?
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #16 : Luty 13, 2008, 05:38:38 »

Życzenie pewne.
Ja-to-ja! Piszcie do Cross maile że szkołą Wam siada i cchcecie podwójna jeszcze jedna rundę. Atak medialny!
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Luty 14, 2008, 09:29:03 »

Marcinku, masz u mnie parę browarów jak załatwisz podwójny dzień.

Jeszcze nie widziałem takiego twardziela, który by pokonał Rutkowskiego, Kulika i Narlocha. A oni są dla CROSS'u ważniejsi niż ja czy Ty.
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #18 : Luty 14, 2008, 09:51:49 »

Michałku ale dawałem Ci 7 a Ty mi 2? no co Ty?

Masz rację że to będzie wyzwanie na miarę cudu. Jednak im większa będzie nasza determinacja, tym wieksza fala wpływu spadnie na te osoby.
Już mam plan jak to zrobimy tylko nei wolno sie spóźnić na odprawe techniczną.

Co do miejsca to masz rację całkowitą. Jechać na koniec Polski a nikomu nei jest lekko znosić tudy Polskich Kolei Państwowych czy wspaniałych autostrad szybkiego ruchu (czytaj koleiny dla traktorów).
Alę śmieję się to wiem że zwyciężymy.
Veni Vidi Vici!
Andrew
Full Member

« Odpowiedz #19 : Luty 14, 2008, 10:27:03 »

Andrewku - a dlaczego na zmianę dzień jednorundowy - dzień dwurundowy nie byłoby ok?

Dlaczego? Bo to są w końcu Mistrzostwa Polski w szachach...
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Luty 14, 2008, 12:30:48 »

Dlaczego? Bo to są w końcu Mistrzostwa Polski w szachach...

Zgodziłbym się z Tobą, gdyby uczestnicy tej imprezy traktowali ją tak, jak ją nazywasz - jako Mistrzostwa Polski w szachach.

Jeśli argumentem przeciw dniom dwurundowym jest brak czasu na przygotowanie do partii, to parskam śmiechem na cały głos. Ja wygląda przygotowanie do partii wielu z nas (prawie wszystkich młodych) wiem doskonale - jakieś 10 minut przy laptopie, często po śniadaniu przed poranną rundą. Żart, nie przygotowanie.

Jak się przygotowują inni nie wiem, ale ośmielę się zaryzykować twierdzenie, że 90% nie przygotowuje się wcale. Więc wybacz, ale argument o czasie na przygotowanie się jest chybiony w 95%.

Jeśli chodzi o czas potrzebny na regenerację, to zgadzam się, ale tylko częściowo. Przecież dni dwurundowe to nie jest ewenement CROSSowy, ale praktyka zupełnie normalna na najróżniejszych turniejach. Dlaczego więc na międzynarodowych festiwalach można, a u nas nie? Dlaczego tam gracze regenerują się szybciej a u nas wolniej? Oczywiście o graczach, których regeneracja polega np. na graniu w karty w zadymionym pokoiku, przy kielichu, nie rozmawiamy.

Jeśli chodzi o czas na regenerację, to możemy mówić tylko o graczach którzy rzeczywiście walczą przy szachownicy, a nie o tych, którzy w zasadzie myślą tylko o wyjściu na spacer i wynik partii w zasadzie jest im niemalże obojętny.

Jednym z najbardziej walecznych i inwestujących najwięcej sił w partię zawodników wśród nas jest Marcin a nie zgłasza on problemów z regeneracją pomiędzy partiami tego samego dnia. Więc jak to jest?
Andrew
Full Member

« Odpowiedz #21 : Luty 14, 2008, 01:51:58 »

Nie chce mi się pisać, więc ostatnie kilka słów:
- organizator ma m.in. obowiązek zapewnić warunki do gry adekwatne do rangi turnieju, a więc częste rundy podwójne, a nawet potrójne to mogą być na turnieju typu Świnoujście, a nie na MP
- co robią zawodnicy w czasie wolnym, to mnie nie interesuje

Ogólnie: wisimito, bo mi i tak najlepiej jest w domu  Duży uśmiech
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Luty 14, 2008, 03:10:32 »

Ogólnie: wisimito, bo mi i tak najlepiej jest w domu  Duży uśmiech

Więc powinieneś walczyć o to, by jak najszybciej do niego wrócić po turnieju Uśmiech
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #23 : Luty 14, 2008, 06:06:08 »

Za rok może wcale nie być DMP jak tak dalej będzie. Nikt wtedy nie bedzie płąkał że ich nie ma.

Ciekawi mnie natomiast czyjest bespośredni dojazd z Krakowa do tego miasteczka. Mam nawet pomysł by   większą paczkąnająć busa i bespośrednio jechać z Krakowa np Olsztyn 4 osoby Bydgoszcz Gdańsk Słupsk  Poznań po 7 to mamy około 30 ludzi. Taki busik jest spoko alternatywą. No ale zobaczymy może jest PKS.
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Luty 14, 2008, 06:09:39 »

Powiem Ci Marcinku, że pomysł przedni.

Kwestia tylko kosztów. PZN-owcy jeżdżą prawie darmo, a wynajem to już nie ma zmiłuj, trzeba płacić.
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2008, 10:28:15 wysłane przez Woland » Zapisane
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #25 : Luty 14, 2008, 07:20:31 »

Murzachichle jest jednak 7km od Zakopanego to spokojnie damy rade jednak.

Supre to do treningu.
admin
Administrator
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Luty 15, 2008, 01:25:30 »

Woland spokojnie trochę mniej agresji Uśmiech Zostawcie juz tych emerytów bo to brzmi jak " Balcerowicz musi odejść" Są takie miejsca i terminy z powodu kosztów bo imprezy sie łączy, a imprezy w centralnej Polsce sa droższe chyba że Woland cos znajdziesz i dasz znać organizatorom. albo sam zorganizujesz. Ja nie chcę powtórki z Pionek Zachodnich Język
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Luty 15, 2008, 02:43:27 »

Adminie,

"emeryci" powracają ciągle, bo to jest po prostu prawda. Turnieje robi się pod emerytów a nie pod młodych. Dlaczego mam tego nie powtarzać?

Co do miejsca - zdziwiłeś mnie. Naprawdę ośrodek w górach jest tańszy niż pod Łodzią, Bydgoszczą czy czym tam jeszcze?
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #28 : Luty 15, 2008, 05:17:48 »

Nie poddamy się! Nie nie nie.

Kto Gieniem wojuje, ten ..... : Mrugnięcie

My nawet Panu Narlochowi to herbatkę zrobimy, kawke posłodzimy Uśmiech
Niech tylko w wygranej pozycji remisu nie przyjmuje Z politowaniem
admin
Administrator
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Luty 15, 2008, 06:23:22 »

No inne są ceny w sezonie a inne po no i oczywiscie jest wiecej ośrodków w górach czy nad morzem niż w okolicach łodzi bo na hotele w miastach to Crossu nie stać. A nad jeziorami w drewniakach to tylko latem sie da wytrzymać bo mało jest osrodków całorocznych. Jesli jestem w blłędzie to niech mnie ktoś z niego wyprowadzi.
Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!