|
jamesbond
Gość
|
 |
« : Luty 09, 2008, 05:39:05 » |
|
Staram się by ostatnia runda była podwójna. Chodzi o to, że juniorzy z daleka musieliby wracać do domu nocą. Jestem po telefonicznej rozmowie z organizatorem i zgłosiłem Panu Gorczyńskiemu tą sprawę. Po 9 rundach zazwyczaj w ostatniej jest wiele druzynowych remisów i jest możliwość szybkiego zakończenia imprezy dzień wczeniej. Odpoczniemy i następnego dnia rano można spokojnie wyjechać do domu. Proponuje by wszelkie sugestie odnośnei DMP kierować szybko do koordynatora by impreza udała się w całości i wszyscy byli jak na Majorce. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 10, 2008, 03:50:11 » |
|
Czy ja dobrze widzę?? Początek jest 9 marca, czyli w niedzielę? I to tylko odprawa techniczna??
Po prostu nie wierzę własnym oczom. Tyle jest skarg i próśb o skrócenie turnieju, żeby łatwiej go było pogodzić z pracą, a tu marnujemy całą sobotę. Co za totalna bzdura...
Jaki był problem z tym, żeby zrobić odprawę np. o 14.00 i jeszcze w sobotę zagrać rundę?
I jedna runda podwójna. Znowu wczasy dla emerytów, a nie żadne Mistrzostwa Polski.
Dzięki temu genialnemu rozwiązaniu muszę wziąć 8 dni urlopu zamiast 6 przy rundzie 9-tego oraz jeszcze jednym dniu podwójnym.
Kręćcie sobie dalej bicz. Się zdziwicie za parę lat.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2008, 12:26:48 wysłane przez Woland »
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 11, 2008, 09:03:16 » |
|
Racja. Już dzwoniłem do Pana Jerzego Gorczyńskiego by wziol sprawę podwójnej rundy w ostatnim dniu pod uwagę. Proponuję byś Wolandzie wzioł telefon i zakręcił do organizatora i szybko załatwił sprawę nie jest za póxno. Trzeba działać. Masz racje że jak tak dalej pójdzie to szachy w Cross upadną bo robią stagnację, państwo opiekuńcze a ludzie cchą życia a nei spokojnu Nawet najstarsi chcą zobasczyć jak to jest. Dlkatego bombarduję mailami, telfonami by zaczęlo sie cos dziać. Mnie też śmieszy taka sytuacja ale co zrobić. DMP u Józi to było super. Partia analiza potem znowu partia i do domu. Przecież gramy omarchewkę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 11, 2008, 09:41:25 » |
|
Wpadłem na pomysł taki, by po rundzie po obiedzie zrobić turniej P-30 coś takiego. Tam juniorzy moga zrobic sobie kategorie a nei będzie licozne ELO i jest super.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 11, 2008, 10:11:08 » |
|
Jak wiecie lada chwila urodzi mi się syn. W pracy dostałem zgodę na 2 tygodnie urlopu. Chciałem tydzień przeznaczyć dla syna i żony i tydzień na DMP. Ale okazuje się, że muszę wziąć 8 dni na potrzeby DMP, więc dla żony i syna zostają 2. Przykro mi, ale wybór jest dla mnie prosty.
W obecnej formie nie jadę na DMP tylko i wyłącznie dlatego, że dziadkom po raz kolejny udało się storpedować plany ludzi aktywnych, mających co robić w domu.
I powiem Wam, że jest mi zwyczajnie przykro. Turnieje CROSS'owe to jedyne w których gram, mogę powalczyć o ELO, o normy na kategorie, a poza tym spotkać się z Wami. I po raz już nie pierwszy muszę z tego zrezygnować, bo ważniejsze są wczasy dla emerytów niż zasadnicza kwestia w takim turnieju - sportowe zawody.
Jestem zwyczajnie wkur...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2008, 12:27:09 wysłane przez Woland »
|
|
|
|
|
|
Andrew
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 11, 2008, 12:20:27 » |
|
No to jest Ci zwyczajnie przykro czy jesteś zwyczajnie wkur...?  Nie ma lekko: całe życie albo-albo wg mnie: - granie w dniu przyjazdu jest niemożliwe, bo niektórzy będą w podróży 10 lub więcej godzin - granie dwóch ostatnich i decydujących rund w jednym dniu jest nie do przyjęcia, ale jeśli będzie taka konieczność/życzenie, to można w środku turnieju zrobić drugi dzień z podwójnymi rundami i wtedy wyjazd z Murzasichle wypadłby rano - baaardzo dziwne jest to, że przyjazd zaplanowany jest na niedzielę, a nie na przykład na piątek lub sobotę - przypuszczalnie jest jakaś tego przyczyna, o której nie wiemy...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 11, 2008, 12:31:31 » |
|
No to jest Ci zwyczajnie przykro czy jesteś zwyczajnie wkur...?  A nie można jednocześnie? Jeśli nie, to na razie jest wkur..., a jak mi przejdzie, to będzie mi przykro. - granie w dniu przyjazdu jest niemożliwe, bo niektórzy będą w podróży 10 lub więcej godzin - granie dwóch ostatnich i decydujących rund w jednym dniu jest nie do przyjęcia OK, mogę sie z tym zgodzić. Natomiast JEDEN dzień z podwójną rundą to dla mnie absurd. Moim zdaniem na przemian dzień jednorundowy i dwurundowy byłyby uczciwym kompromisem. A tak na marginesie - kwestia miejsca organizacji. Od lat nie mogę zrozumieć, dlaczego turnieje organizowane są w miejscach, do których zdecydowana większość szachistów jedzie cały dzień. Wódka w Czechach nie jest już tak tania jak za dawnych lat, więc ten argument znikł, a był chyba głównym... Dlaczego turnieje nie mogą odbywać się w centralnej Polsce, gdzie kazdy mógłby dojechać w góra 5, 6 godzin, a nie 12? TO SA MISTRZOSTWA POLSKI, A NIE WCZASY !!!! Czy ktoś w jakimkolwiek ciele decyzyjnym w końcu to zrozumie?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2008, 12:37:47 wysłane przez Woland »
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 11, 2008, 02:38:10 » |
|
Michałku! Już dzwoniłem w tej sprawie do agend i lada chwila lada dzień będą odpowiedzi czy turniej będzie skracany czy nie. Ponadto do do neidzieli to termin taki jest i jest tego przyczyna. Ponadto proszę napisz maila do Centrali Cross w tej sprawie. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 12, 2008, 09:07:32 » |
|
Termin jest taki, ponieważ do 9 są warcaby. Odnośnie podwójnej rundy i szybszego zakończenia imprezy zostanie to rozstrzygnięte na odprawie technicznej. Posiadam te wieści z samej Cetrali CROSS - dziś byłęm osobiście. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 13, 2008, 08:52:35 » |
|
Odnośnie podwójnej rundy i szybszego zakończenia imprezy zostanie to rozstrzygnięte na odprawie technicznej.
Czyli jest rozstrzygnięte już teraz...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 13, 2008, 09:13:47 » |
|
7 piw dla Ciebie jak nic sięnie uda. Mamy silny argument, że juniorzy tracą szkołę i nie zdążą nadrobić zaległości. Jestem przekonany że turniej będzie miał co najmniej 2 rundy podwójne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 13, 2008, 10:05:20 » |
|
Marcinku, 7 piw chętnie przyjmę, ale mówiąc że mamy silny argument rozśmieszasz mnie. Ten argument podnosimy od wieków i zawsze efekt jest ten sam.
Dla CROSS'u ważniejsi są emeryci przyjeżdżający na wczasy, niż szachiści przyjezdżający walczyć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 13, 2008, 11:17:36 » |
|
OK. Efektem działania jest obowiązkowy junior a to jest rozwój. Gwarantuję Ci źe zwyciężymy! Po trupach ale wygramy tę batalię. Zemsta za porażkę byłaby bardzo słodka więc groźba jest groźneijsza od jej wykonania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andrew
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 13, 2008, 12:51:56 » |
|
będzie jeden dzień z podwójną rundą - będzie OK będą dwa dni z podwójnymi rundami - będzie OK będzie więcej dni z podwójnymi rundami - nie będzie OK i wtedy ja urządzę sobie marsz na siedzibę CROSSu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość