Zbliżają się święta, nowy rok. To chyba najlepszy czas, żeby się rozmarzyć i zastanowić. Proponuję, żeby wpisywać tutaj Nasze marzenia, pragnienia i cele, nie tylko na nadchodzący rok. Może jako, że zaczęłam ten wątek to ośmielę się pierwsza coś napisać.
Chciałabym, żeby znaleźć się jeszcze na MPJ. Może podzielę się swoimi uwagami, z młodymi ( niezależnie od wieku) żądnymi wiedzy…

. Zacznę od tego, że tego typu wyjazdy, znacznie różnią się od innych wyjazdów sportowo-rehabilitacyjno- wypoczynkowych, czy jeszcze innych. Według mnie różnią się jak najbardziej na korzyść tych pierwszych. Nie ma takiego rygoru, ściśle wyznaczonych godzin, zajęć na których TRZEBA być, nie pisze tego, żeby zniechęcać do czego kolwiek, chciałabym tylko zachęcić, tych wszystkich, którym szachy kojarzą się z nudziarzami i totalnym zawieszeniem.. a tu niespodzianka !!

Tak nie jest, ludzie są "odwieszeni” bardziej niż mogło by się zdawać.
Najfajniejsze w tym wszystkim jest to, że czasem szachy jako same w sobie nie są jedynym elementem tych wyjazdów. Po partiach nadchodzi czas na poznawanie się, rozmawianie(– nie tylko o partiach

),etc…
. Zresztą pewnych spraw siłą rzeczy nie da się opisać, po prostu trzeba tam pojechać i się przekonać. A, że zapowiada się, że będzie jeszcze lepiej.. to mamy kolejny powód, żeby dopatrywać się końca roku szkolnego

Żeby już tak propagandą z tąd nie wiało, to chyba tyle co chciałam opisać, mam nadzieje, że frekwencja na tej imprezie będzie tylko wzrastać
Przy okazji … coś jeszcze…

Życzye Wam spełnienia wszystkich marzeń, przychylności wszechświata, siły w ramionach i czystego ognia w sercu, co zapali wszystko wokół Was szczęściem i radością. Niech wszystko czego się dotkniecie , stanie się pomocne w spełnieniu marzeń, a każda najdrobniejszą nawet czynność przybliża Was do bycia najszczęśliwszą i najbardziej uśmiechniętą osobą spośród wszystkich ludzi. Zdrowych spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku 2008