Forum CROSS
Luty 05, 2012, 12:18:55 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Szachista Cross 2007  (Przeczytany 2182 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
jamesbond
Gość
« : Grudzień 19, 2007, 10:46:53 »

Proponuję mała zabawę.
NOminujemy szachistów do tytółów - można dopisywac inne wyróznienia.[/b
KAżDY MA PRAWO WPISAć SWOJE NOMINACJE I MOżE B Yć ICH WIęćEJ NIż 3. WYBRALEM 3 A KAżDY MA PRAWO DODAć ILE CHCE.
NIE TRZEBA KORZYSTAć Z LISTY JAMES bOND.
żYCZę MIłEJ ZABAWY!!!!!!!!!!!!!!!]
Szachista Roku
Szachistka Roku
Sukces roku
Drużyna roku
odkrycie roku
powrót roku
Prezes klubowy roku
Klub roku
junior Roku do 15 lat
Trener Roku
Turniej Roku
Organizator Roku
Proszę wpisywać wasze opinie i tak poznamy nasz zdania
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2007, 05:44:07 wysłane przez jamesbond » Zapisane
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #1 : Grudzień 19, 2007, 11:00:42 »

Szachist roku wg James Bond
Szachistka Roku
1. Ania Stolarczyk
2. Weronika Sobótka
3. Rycharska Daria
4. Elżbieta Sobótka
5. Józia Spychała
Szachista Roku
1.Rafał Gunajew
2. Piotr Dukaczewski
3. Dominik Szurgot
Drużyna Roku
1. WiM Olsztyn
2. Cross Wawa
3. Ikar Lubin
Trener Roku
Zdzisłąw Wojcieszyn
2. Janusz żyła
Ryszard Bernard
odkrycie roku
1. Piotr Renkowski
2. Weronika Sobótka
3. Ryszard Suder - trener odkryty

Organizator Roku
1. Piotr Łożyński
2. Józia Spychała
3. Jerzy Gorczyński
Turniej Roku
1. Wągrowiec 2007
2. Finał MP Mężczyzn
3. MP juniorów
Powrót Roku.
1. Andrzej MIgala
2. Edward Ciuła
3. Dawid Falkowski
Prezes Roku
1. Piotr Dukaczewski - mości Król
2. Piotr Łożyński - książę roweru
3. Józia Spychała - księżniczka wilkopolska

dadatkowe wyróżnienie
Iwancio Łukasz za pomoc innym ludziom
Harkowski Krzysztof za wsparcie kibica
Wolański Michał za pasję do maratonu
Marcin Chojnowski za zwycięstwo w MP Nieslyszącychi Głuchoniewidomych
Pozdrawiam 007
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2007, 06:30:06 wysłane przez jamesbond » Zapisane
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Grudzień 19, 2007, 11:17:16 »

Dominik Szorgut

SZURGOT!!! Nie Szorgut!
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #3 : Grudzień 19, 2007, 11:35:21 »

Przepraszam bardzo Dominika
Ja-to-ja
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 22, 2007, 01:06:37 »

A  mi się wydaje, że każdy zasługuje na wyróżnienie, czy tytuł, bo przecież z mniejszymi czy większymi sukcesami każdy pokonywał przede wszystkim własne przeszkody. Moim skromnym zdaniem nie chodzi o zdobywanie medali na mistrzostwach świata czy innych prestiżowych imprezach, a mierzenie się z samym soba i przede wszystkim wygrywanie tych „partii”. A typowanym gratuluje i trzymam kciuki Mrugnięcie
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #5 : Grudzień 22, 2007, 03:00:52 »

NIe mogę sie doczekać Ja-to-Ja kiedy spotkam Cię lub zaklkasz do mnie bo wierzę że jesteś kimś wyjątkowym i niesamowitym!! Drzemie w Tobie ogromy potencjał, olbrzymia siła o której nawet nie śnisz.
trzeba Ci to powiedzieć bo to jest prezent dla Ciebie lepszy niż cokolwiek innego.
Uśmiechnij się i OCZęTA DO GóRY!!!!!
Ja-to-ja
Newbie
*

« Odpowiedz #6 : Grudzień 22, 2007, 03:34:04 »

No, no prosze gdzie to człowiek doceniony został... Język nawet sie nie spodziewałam Język co do wiadomośći to poszła już w eter...
Ivan i delfin
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Grudzień 23, 2007, 08:44:16 »

Dawno mnie tu nie było więc pora nadrobić zaległości Uśmiech Myśle że ja to ja ma racje, każdy coś wielkiego w tym roku osiągnął i zasługuje na wyróżnienie. Napisze kto według mnie w tym roku wyjątkowo się zasłużył. Gratuluje wszystkim sukcesów w tym roku, osiągniętych celów i spełnionych marzeń Uśmiech Co do numerów przy nominacjach to nie jest pomyłka   Mrugnięcie :
Szachistka Roku:
1.Weronika Sobótka
1.Ania Stolarczyk
1.Ela Sobótka
Szachista Roku:
1.Rafał Gunajew
1.Piotr Dukaczewski
1.Marcin Chojnowski
1.Dominik Szurgot
Drużyna Roku:
Wszystkie kluby walczące w DMP
Trener Roku:
1.Ryszard Bernard
1.Janusz Żyła
1.Ryszard Suder
Odkrycie Roku:
1.Weronika Sobótka
1.Piotrek Renkowski
1.Zenon Gosek
Turniej roku:
1.MP Juniorów
1.Grunwald
1.DMP
1.Finały MPN
Powrót Roku:
1.Edward Ciuła

Wyróżnienia dla wszystkich, którzy w tym roku rozwijali się szachowo i tych, którzy pomagali by inni także mogli się rozwijać oraz prezesów za organizacje turniejów i dbanie o szachistów Uśmiech Szczególne podziękowania dla Dawida Falkowskiego za pracę z juniorami i innych szachistów-trenerów, o których nie wiem Mrugnięcie Wyróżnienia dla chwilowo emerytowanych szachistów, za ich wsparcie, rozwój w innych dziedzinach i wierze że jeszcze na turnieje wpadniecie Mrugnięcie

Zanim pójdę...
Mentor
Jr. Member
**

« Odpowiedz #8 : Grudzień 30, 2007, 09:30:05 »

Gratulując jamesbondowi pomysłu z plebiscytem i zgadzając się z Jatoją, że o tytule powinny decydować nie tylko medale, na Szachistę Roku 2007 typuję
                                       PIOTRA DUKACZEWSKIEGO
        Uzasadnienie: pierwszy raz w historii szachów dla niewidomych w Polsce zdarzyło się, żeby w poważnym turnieju z udziałem całej krajowej czołówki ktoś zrobił
  100-procentowy wynik. Wyczynu tego dokonał Piotr na XXII Pucharze Grunwaldu zdobywając 9 punktów z 9-ciu partii.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2007, 06:55:52 wysłane przez Mentor » Zapisane
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #9 : Grudzień 31, 2007, 10:34:34 »

Oki Mentor. To jest jednak zabawa i należy wyróżnić więcej osób bo każdy lubi dostać czekoladę!! Zwłaszcza Ci najmłodsi co mają wielką radość z grania i nauki. Doceńmy ICH!!!!
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2007, 10:41:10 wysłane przez jamesbond » Zapisane
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #10 : Styczeń 01, 2008, 12:00:05 »

Szczerze mówiąc to troszkę z żalem opuszczam ten rok 2007 bo był dla mnei szczęśliwy i to bardzo!!! Nie bez powodu mam numer 007!!!!
Prosze o nowe nominacje szachisty roku i wyróżniać więcj ludzi!!
Mentor
Jr. Member
**

« Odpowiedz #11 : Styczeń 25, 2009, 10:01:45 »

Marcin Chojnowski wyróżniony w konkursie  "Człowiek bez barier 2008"
         W najnowszym styczniowym numerze miesięcznika "Cross" z przyjemnością przeczytałem, że nasz Choinka otrzymał jedno z 4-ech wyróżnień w VI edycji konkursu "Człowiek bez barier 2008". Wiadomość ta zamieszczona jest również na portalu internetowym:

www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/29154;jsessionid=D0393D8018DB1046B681097E11A806C2 - 19k

oraz: www.wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,M-Kaczynska-wreczyla-nagrode-Czlowiek-bez-barier-2008,wid,10577917,wiadomosc.html

Portal: www.sport24.pl/news/show/75701/wizerunek_sportowca/laureaci_konkursu_czlowiek_bez_barier_2008/ - 110k   oprócz suchej informacji podaje krótkie curriculum vitae naszego laureata:

Marcin Chojnowski – szachista 
„Szachy to nie tylko gra,
ale też możliwość poznania własnych słabości i uporania się z nimi”. 
Urodził się w 1978 r. w Ostrołęce. Miał zaledwie cztery lata, kiedy jego wzrok zaczął słabnąć. Do czwartej klasy uczył się w rodzinnym mieście. Potem przeniósł się do szkoły dla słabowidzących w Warszawie. Kiedy kończył 7. klasę wykryto też u niego niedosłuch, ale wadę tę udało się zniwelować. Od 6 lat ma wszczepiony implant ślimakowy.
Jest studentem wydziału socjologii Akademii Humanistycznej w Pułtusku i jednym z najlepszych szachistów wśród osób niewidomych. Szachy zafascynowały go gdy miał
12 lat. Mówi o nich, że to nie tylko gra, ale też możliwość poznania własnych słabości
i uporania się z nimi. Najpierw grał w Stowarzyszeniu Kultury Fizycznej, Sportu
i Turystyki Niewidomych i Słabowidzących CROSS, a od 2007 r. związany jest z Towarzystwem Pomocy Głuchoniewidomym. Uczestniczy w wielu zawodach krajowych
i międzynarodowych. Jako instruktor szachowy dzieli się swoją wiedzą i umiejętnościami z młodszymi pokoleniami. Udowadnia również, że nawet z tak złożoną niepełnosprawnością jak jego można prowadzić aktywne, samodzielne życie.
OSIĄGNIĘCIA- 2008 r. – VIII Olimpiada Szachowa Niewidomych i Słabowidzących IBCA  w Grecji – 4 miejsce zajęte wraz z drużyną, Wice Mistrz Świata – Mistrzostwa Świata Głuchoniewidomych w Szwajcarii; Mistrzostwa Polski Niewidomych – 5 miejsce.

Kolejny portal: www.polskalokalna.pl/wiadomosci/mazowieckie/warszawa/news/albin-batycki-czlowiekiem-bez-barier-2008,1212570  zamieszcza galerię 7-miu zdjęć z uroczystości wręczenia wyróżnień, ale ku mojemu rozczarowaniu nie ma na nich Marcina.

SERDECZNE GRATULACJE!!!

« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 07:28:02 wysłane przez Mentor » Zapisane
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #12 : Styczeń 26, 2009, 07:52:36 »

Dzięki bardzo!
Bardzoooooo mila i fantastyczna impreza byłem bardzo wzruszony a oznalem tam też wielu cudownych ludzi Uśmiech Uśmiech Uśmiech

Życzę Tobie Mentorze tego samego i jeszcze trochę i Wam wszyscy co robicie codziennie swoje pasje.
admin
Administrator
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Styczeń 30, 2009, 04:33:28 »

Gratulacje!! Kolejny piękny sukces Marcine Uśmiech
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #14 : Styczeń 30, 2009, 06:25:44 »

Dzieki!! Zdeterminowałem sie i ... wróciłem do szaachów. Wziołem sie za trenowanie. Cóż stara miłosć nei rdzewieje. Nie wiem jak to sie stało chyb aprzez kłutnie z siostrą.

To tam życzę wszystkim wspaniałych sukcesów a wielu z Was tez zasługuej na laury tylko troszke cierpliwosci
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!