|
Ivan i delfin
|
 |
« Odpowiedz #60 : Styczeń 31, 2008, 07:02:29 » |
|
Według mnie to świetny pomysł tylko pytanie czy trenerzy Janusz Żyła i Ryszard Bernard będą mogli przyjechać bo w tym samym czasie jest Finał MP juniorów do 10 i do 12 lat gdzie najprawdopodobniej będą grali zawodnicy Akademii Szachowej. Co do trenerów klubowych to myśle że potrzeba jest jak najbardziej, mogliby oni bardzo pomóc przygotowywać sie do partii i na bieżąco analizować je z zawodnikami.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2008, 07:46:36 wysłane przez Ivan i delfin »
|
|
Zanim pójdę...
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #61 : Luty 06, 2008, 09:49:59 » |
|
A teraz cos dowcipnego. Gra Korcznoj z Karpowem mecz szachowy o Mistrzostwo Świata. W pewnym momencie mocno poirytowany Korcznoj wstaje i podchodzi do sedziego i mówi: - Panie Sędzio! Oni podpowiadaja Karpowowi. - Pokazuje na ekipę Karpowa seidzących na górnych ławkach sali. - Aleś to nie mozliwe to sa poważni panowie - dziwi sie śedzia. Jest cicho nic nei słyszę. - Jak to nie. Jak trzeba się ruszyć wieżą to wstaje Botwinnik, jak hetmanem to wstaje Tal, jak skoczkiem to Spaski, a jak pionem to wstaja wszsycy. - Nie możliwe - kręci głową sedzia z niedowierzeniem - Jak to niemozżliwe! - mówi mocno podenerwowany Korcznoj. Jak Tal grał ze Spaskim 10 lat temu to sam bylem wieżą!
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #62 : Marzec 26, 2008, 08:46:10 » |
|
Na Drużynowych Mistrzostwach Polski mielismy wielu nowych juniorów i to jest rozwój. Teraz zastanówmy sie czy można cos zrobić by ten rozwój był pełniejszy. 1.Czy dwie podwójne rundy to jest za dużo? Po DMP nikt nie miał problemów - niektórzy musieli wyjechac wcześniej. 2. Czy MPJ nie powinny byc dłuższe by dzieci po szkole (to już są wakacje) miały wiecej czasu na integrację? 3. Czy zgrupowanie kadry Kobiet i Juniorów jest dobrze rozplan owane w maju gdy juniorzy nei mają czasu bo mają szkołę? Na te i inne wyzwania powinniśmy podyskutować by wyjaśnić sytuację i polepszyć stan naszej dyscypliny. pozdrawiam i zapraszam do pisania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #63 : Marzec 27, 2008, 11:31:52 » |
|
jeszcze jedno! W sierpniu jest zgrupowanie od 1-15 w Koszalinie. Mieszkamy w akademiku Politechniki Koszalińskiej jemy w stłówce studenckiej. Jest super. Proszę wszystkich by twardo pracowali by potem zgłaszali sie na ten wyjazd by byl rozwój. Z całym szacunkiem ale trzeba stawiać na mlodych takich jak Dawid Weronika Piotrek Renkowski czy nowi młodzi. Nie ważn e że mają 4 kategorię bo inni co maja pierwszą to przyjadą tylko na wczasy i nei mają takiego zysku szachowego i integracyjnego jak młodsi koledzy. Dlatego wszyscy juniorzy którzy maja w zamirze ujażmić swoje wielkei enrgie niech biorą sie do pracki a potem będą Hawaje!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #64 : Kwiecień 02, 2008, 01:37:22 » |
|
Kolejny plus!
Mamy DMPJ które sie udaly. Nie tylko szachowo ale najważniejsze że ąłmią się psychiczne barierki. Na luzie pośpiewać potańczyć rozerwać się. Czyli zaczynamy mieć to czego chcemy.
Teraz będą MPJ. Tutaj jest wyzwanie dla wychgowawców by zrobić taką imprezę jak w Warszqawie i jeszcze lepszą wieczorami ognisko i gitara grill może piłka nożna lub jakis sport Dajmy im niezapomniana imprezę. To na finale seniorów nei ma mowy bo gramy o wielką stawkę.
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andrew
|
 |
« Odpowiedz #65 : Kwiecień 02, 2008, 02:19:05 » |
|
jeszcze jedno! W sierpniu jest zgrupowanie od 1-15 w Koszalinie. Mieszkamy w akademiku Politechniki Koszalińskiej jemy w stłówce studenckiej. Jest super.
Super? Każdy, kogo się pytałem, mówił, że była lipa: brak łazienek w pokojach (za to był internet), stołówka na drugim końcu miasta i zbyt silni przeciwnicy... Bawcie się dobrze 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #66 : Kwiecień 02, 2008, 02:32:13 » |
|
Nie wolno narzekać! Pozytywna energia i pozytywne podejście! Łazienki są bzdury ktoś mówi!
Bez przesady z tymi karetami! Mozxe nas jeszcze niech na lektykach noszą!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #67 : Kwiecień 02, 2008, 03:06:26 » |
|
Łazienki są bzdury ktoś mówi! Spokojnie Marcinku. Łazienki owszem są, ale nie na pokój, tylko na segment. Czyli że nie ma łazienek w pokojach to prawda. Chodzenie na stołówkę kawałek jest w sumie fajne pod warunkiem, że nie leje. Mi się w sumie w Koszalinie podobało. A że zrobiłem -50 na ELO to inna sprawa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #68 : Kwiecień 02, 2008, 07:38:16 » |
|
Każdy lubi to co lubi. Pojedzie ten kto chce. A ja chcę ale ..nie mogę  Z resztą jeszcze nie wiem. Co do Łazienek to na DMPJ meili wycieczkę po Warszqwskich Łazienkach i mówią że było super 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tatko
Gość
|
 |
« Odpowiedz #69 : Kwiecień 03, 2008, 03:49:01 » |
|
witam,  moje odczucia po DMPJ są jak najbardziej pozytywne, organizacja i atmosfera super, dziwi mnie w tym momencie tylko to, że na forum słowa krytyki i wątpliwości zamieszczają osoby których tam nie widziałem, chyba że tak umiejętnie i cichutko przemykały że nikt ich nie zauważył, i jak już pomknęły to zapomniały zatrzymać się w jadalni i stąd może uwaga że na posiłki zasuwaliśmy na drugi koniec stolicy. Co do braku łazienek w pokojach to spokojna wasza główka, wszyscy mieli dostęp do łazienki i ciepłej wody, ja natomiast jak sobie przypomnę wyjazdy z Crossu to pamiętam, że niektórym nawet jakby aqua park zainstalowali w pokojach to i tak wody by nie dotknęli, może i lepiej- biedna woda. pozdrawiam wszystkich i proszę nie spinajcie się tak, szkoda życia, spotykajmy sie, grajmy jak najwięcej i oczywiście nie zapominajmy o relaksie np. spacerku 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #70 : Kwiecień 04, 2008, 07:46:54 » |
|
Papa - tu nikt nei krytykuje DMPJ. Źle przeczytałeś trowszkę. Do Koszalina jedziemy z wielką ochotą kot może i chce trenować z J.Żyłą i R.Bernardem trenerami Akademii Szachowej PZszach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #71 : Kwiecień 04, 2008, 12:29:30 » |
|
dziwi mnie w tym momencie tylko to, że na forum słowa krytyki i wątpliwości zamieszczają osoby których tam nie widziałem, chyba że tak umiejętnie i cichutko przemykały że nikt ich nie zauważył, i jak już pomknęły to zapomniały zatrzymać się w jadalni i stąd może uwaga że na posiłki zasuwaliśmy na drugi koniec stolicy.
Ale czytaj kolego ze zrozumieniem. Piszemy o Koszalinie a nie o Warszawie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #72 : Kwiecień 06, 2008, 10:00:34 » |
|
Jak tylko czas mi pozwoli to do Koszalina jadę i będę trenował bo trzeba mieć cel - być najlepszym każdego dnia. Bronimy złotego medalu i naprawdę jest przyjemnie i dumnnie być Mistrzem świata. A to że jest kawałeczek do stołówki ... spacer jest wskazany po partii przed nia -samo zdrowie i uśmiech. Koszalin jest super 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #73 : Sierpień 26, 2008, 08:09:16 » |
|
Przyszedl Adam Piotrek ... Wszyscy z zewnątrz. Trenują w klubach niecross. Są pieniądze na szkolenia a nie ma junorów. Dlaczego? Może są wystawiane tylko faktury a kasa idzie na co innego? Jechalem kiedyś na turniej i mogłem otrzymać zwrot kosztów ale fakturke bym miał na szkolenie bo innej nei przyjmuje MENIS. Mój prezes Piotr Łożyński powiedzial jednak stanowczo NIE. takim ludziom którzy potrafią tak postępowac nisko się kłaniamy i jestem bardzo dumny że mam takiego prezesa, który nei tylko pokazuje seibie ;)zięki Piotrze Prezesiku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jamesbond
Gość
|
 |
« Odpowiedz #74 : Grudzień 01, 2008, 08:23:23 » |
|
Przychodzi do Ciebie taki dzień że trzeba umeić powiedzieć NIE!
Choć w środku bardzo chcesz a jednak juz nei ma tego zapału do walki.
Życzę Wam sukcesów w szachach i w życiu.
Mam inne cele i im sie poświęcam.
James
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|