Forum CROSS
Luty 07, 2012, 10:52:28 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 25
  Drukuj  
Autor Wątek: Różne turnieje  (Przeczytany 21690 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Yellow
Full Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #45 : Lipiec 20, 2009, 07:10:31 »

Gram w Dobczycach.
http://www.chessarbiter.to.pl/turnieje/t_1841/

Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
FalKIng
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #46 : Lipiec 21, 2009, 11:50:54 »

To ja Ci dzielnie kibicuje, szkoda że nie ma transmisji Smutny
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #47 : Lipiec 22, 2009, 11:20:33 »

Dawaj dawaj!!

I właśnie, powiedz im, że kibice domagają się transmisji na żywo!!
Yellow
Full Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #48 : Lipiec 26, 2009, 07:13:31 »

Wróciłem zdołowany. Cały turniej grałem na szachownicach 1 do 3, trzymałem się więc w czołówce. W 7 rundzie pokonałem Bogdana Grabarczyka, jednak 2 ostatnie rundy zakończyły się dla mnie fatalnie. Spadłem na dalekie 8 miejsce.  Smutny
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2009, 01:21:39 wysłane przez Yellow » Zapisane

Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
FalKIng
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #49 : Lipiec 27, 2009, 01:34:27 »

No ale w ostatniej rundzie grałeś z Aleksandrą Uśmiech A jak się z nią gra to można się rozkojarzyć. Duży uśmiech
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #50 : Lipiec 30, 2009, 12:06:45 »

Tylko że tej damsko-męskiej partii na stronce nie ma ani wideo ani foto ani w formacie pgn Mrugnięcie

Ostatnia runda poszła spać
FalKIng
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #51 : Sierpień 08, 2009, 06:43:48 »

Turniej Olomuniec - zgrupowanie kadry Chichot
http://www.chess-results.com/tnr24303.aspx?lan=1
Ja-to-ja
Newbie
*

« Odpowiedz #52 : Sierpień 11, 2009, 07:13:25 »

hymm, czy to tylko ja mam takie głupie wrażenie, że Jacek gra turniej Cross'owy ?  Język

Pozdrawiam i trzymam kciuki ( zwłaszcza za Jasia^^)
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #53 : Sierpień 14, 2009, 06:31:58 »

Wielkie brawa dla tegorocznego zgrupowania. Nie dlatego że było jak w raju tylko z tego powodu że od dluższego czasu było widać chęć do pracy i każdy sie starał ile mógł Uśmiech

Wyniki pokazują że nie ma ogromnej przepaści między kadrą A i B.

Wystąpiłem z wnioskiem o to by kadra B (kadra A w przyszłym roku jedzie na Puchar Świata jeśli sie on odbędzie) miała możliwość wyjazdu i walki o najwyższe trofea za granicą.

Chce podkreślić jeszcze raz że jest potencjał w i chęć do pracy więc tylko dawać szansę tym którzy chcą Uśmiech

Jednak musimy o to sami walczyć jak lwy Uśmiech
Yellow
Full Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #54 : Sierpień 14, 2009, 10:20:59 »

Ano jo! Gratulacje dla wszystkich. Turniej był super.

Pozwolę sobie skomentować występ niektórych zawodników z openu C:

Piotr Dukaczewski - po słabym początku - remis w pierwszej rundzie z dużo niżej notowanym BERGNER PHILIPP 1867 oraz porażka z ANDRASCHKO FELIX 2078, nabrał rozpędu i zakończył na wysokim 11 miejscu. Piotr znany jest z waleczności i nieustępliwości. Zysk na Elo 5 pkt.

Rafał Gunajew - ranking Jego przeciwników nie przekraczał 2200 (poza mną  Duży uśmiech). Turniej nie zaliczy do udanych, a strata na Elo 18 pkt. jest również dotkliwa. Przygotowania przed The Last Remnant robią swoje  Język.

Marcin Chojnowski - występ też chyba nie najlepszy, w pierwszej rundzie przegrał z REZNY FRANTISEK 1664, jednak dwa remisy w ostatnich rundach z wyżej notowanymi przeciwnikami uplasowały Go blisko miejsca startowego. Strata na rankingu Elo stała się mniejsza, mimo wszystko jednak 7 pkt. w dół.

Dawid Falkowski - dobry wynik, jedyne czego może żałować to remisu z RUDOLF MICHAŁ 2383 w wygranej pozycji. Dawid gra nierówne szachy, o czym mogliśmy się przekonać na MPN, również w tym turnieju miał dużo szczęścia (jeśli można to tak nazwać) w pierwszej rundzie. 19 pkt. do przodu na Elo.

Michał Wolański - dobre, równe, solidne szachy na Jego poziomie. Powoli do przodu, Elo plus 6 pkt.

Ryszard Suder - ranking Jego przeciwników nie przekraczał 2100, remisy z zawodnikami około 1900 i 2000 nie wyglądają dobrze. Pan Ryszard zajął bardzo odległe 65 miejsce jak na swoje możliwości, zaliczył również solidny spadek na Elo - 31 pkt.

Edward Ciuła - totalna porażka, porażki z zawodnikami o rankingach około od 1600 do 1750, spadek na Elo 38 pkt.

Jacek Stachańczyk - zremisowałem z GM KASPAROV SERGEY 2487, przegrałem 2 partie z wyżej notowanymi przeciwnikami, odrobiłem straty na Elo z Dobczyc - plus 17 pkt., jestem zadowolony ze swojego występu.

Ja-to-ja
Newbie
*

« Odpowiedz #55 : Sierpień 15, 2009, 12:03:17 »

ja także dołączam się do gratulacji dla uczestników:)

i tak na marginesie, przytoczę cytat, który dziś wpadł mi  w oko;)... "szachy są kijem, przy pomocy którego paralityk może pobić dwóch zupełnie zdrowych ludzi".Gruenfeld
lukaszbaryla
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #56 : Sierpień 16, 2009, 08:54:26 »

Gratulacje dla Jacka i całej reszty, oczywiście oprósz Edzika
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #57 : Sierpień 17, 2009, 12:27:32 »

Hehe, Jacek napisał o mnie że gram solidne szachy a rozjechał mnie jak walec Chichot

Kilka słów ode mnie. Bardzo fajny turniej w przyjemnej atmosferze, bez żadnych o ile wiem zakłóceń, z dobrą obsadą (nietrudno było złapać przeciwników około 2200 ELO). Okazuje się, że rankingi nie grają i naprawdę czasem nie było widać żadnej różnicy między graczem z ELO 2200 a powiedzmy 1970. Pierwszy raz w życiu wygrałem z zawodnikiem o rankingu prawie 2200, a nie zagrałem partii życia. Po prostu on grał beznadziejnie, aż trener Żyła się za głowę łapał. Z innym prawie 2200 zremisowałem bez trudu czarnymi w Drakonie, w którym byłem pewien że zostanę zmasakrowany. Zresztą być może w tej partii zabrakło mi ikry - jak słusznie zauważył Dawid remisy w Drakonie to coś raczej niespotykanego, więc skoro przeciwnik wygrywać nie chciał (zapchał po h4 - h5, g4 - <cośtam>, g5 i wcale niespecjalnie dążył do f5), to ja powinienem na niego napaść. Ale zagrało takie poczucie, że z zawodnikiem o ponad 200 punktów ELO silniejszym i to jeszcze czarnymi...

Zakwaterowanie jak to w akademiku, standard. Gdyby jeszcze internet był w pokoju, to niczego więcej nie trzeba, choć naturalnie bez luksusów. Za to wyżywienie - łoo matko! Takiego jeszcze nie było. Poproszę każdy turniej crossowy w Ołomuńcu Uśmiech Organizator się spisał na medal.

Czyli wrażenia bardzo dobre. Szkoda może, że nie było zajęć z trenerami poza analizą i przygotowaniem. Może na drugi raz się uda.

Ja jak zwykle po dość udanym turnieju (wspomniany remis i wygrana z prawie 2200, remis czarnymi po dobrej partii z Jamesem) mam trochę zapału do pracy nad szachami, ale od razu widzę, że niestety zapał ten zostanie stłumiony przez obowiązki i inne zainteresowania. Szkoda.
jamesbond
Gość
« Odpowiedz #58 : Sierpień 17, 2009, 01:41:47 »

Moje gratulacje. Woland świetnie gra i jest znkomitym facetem!
Poza tym jak na tym turnieju szanuje i bał sie troszkę rankingów to z czasem przyjdzie i odwaga by powiedzieć NIE i machnąć tego elowca. Wspnaiała sparawa jak jest chęć i ktoś chce dać coś od siebie.

...jest jedno ale

idziesz i idziesz ale dokąd?

Poświęcasz sie i dajesz z siebie a inni jadą bo ..sa niby lepsi i mają wyższe Elo.

Pracujesz i masz chęci a ....

Więc może jak celu nie ma zawrócić tę podróż i zmierzać tam gdzie Cię na pokład zabiorą?

Czego mają nas uczyc szachy?

Jak sie przywozi medale ? A może jak się staje człowiekiem?

Na rozstajnych drogach jest ten rycerz, bo ileż można męczyc się?

Yellow
Full Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #59 : Sierpień 17, 2009, 10:45:46 »

Hehe, Jacek napisał o mnie że gram solidne szachy a rozjechał mnie jak walec Chichot

To, że Cie rozjechałem wcale nie oznacza, że grasz źle (przypomnij sobie naszą partię z MPN), po prostu w tej partii byłem lepszy. Miałem przewagę już na starcie, bo białe, a Ty na 1.e4 zagrałeś 1... b6, nie grałeś Swojego, więc dominowałem w każdym aspekcie gry.

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 25
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!