Forum CROSS
Maj 21, 2012, 11:18:15 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Holdem temat tabu ?? Czy może jednak powstać sekcja Hold'em w Crossie ??  (Przeczytany 3776 razy)
admin
Administrator
Full Member

Zobacz profil Email
« : Październik 14, 2007, 08:56:04 »

Jak zapatrujecie się na powstanie sekcji Holdema sportowego w Stowarzyszeniu?? Kto za a kto przeciw?? Argumenty proszę Uśmiech
Andrew
Full Member

« Odpowiedz #1 : Październik 14, 2007, 11:36:55 »

Sprawa jest prosta: oczywiście, że TAK  Uśmiech

+ w tej chwili na świecie, na pewno zdecydowanie więcej osób gra w pokera (na żywo i przez internet) niż na przykład w brydża (i każdego dnia liczba takich osób zwiększa się w tempie błyskawicznym)

+ od ponad 30 lat rozgrywane są Mistrzostwa Świata w różnych odmianach pokera
http://www.wsop.net.pl/

+ w 2007 roku w głównym turnieju Mistrzostw Świata (WSOP - Main Event - Texas Hold'em, no limit) startował niejaki Hal Lubarsky, którego pogarszający się wzrok kwalifikuje obecnie jako osobę niewidomą i musiał on przez to korzystać z pomocy asystenta - zajął on doskonałe 193 miejsce i tym samym zdobył sporą nagrodę pieniężną! Liczba graczy w tym turnieju wynosiła  = 6583!
http://www.lasvegassun.com/sunbin/stories/sun/2007/jul/07/566650951.html
http://www.msnbc.msn.com/id/19733334/
a tutaj jest relacja ze stołu, gdzie niewidomy zawodnik miał okazję grać z największymi sławami pokera na świecie
http://pl.youtube.com/watch?v=lcAhZE23a4I

+ poker, pomimo występującego w nim czynnika losowego, zaliczany jest podobnie jak szachy, do gier (sportów?) intelektualnych i coraz częściej w trakcie turniejów szachowych oficjalnie organizowane są turnieje w pokera, na przykład
http://www.rewal.caissa.com.pl/2007/en/poker.php

+ jest to bardzo tania w organizacji dyscyplina (w przeciwieństwie na przykład do kolarstwa)

+ zasad gry można nauczyć się w 5 minut

+ ostatni plus: nie widzę minusów  Duży uśmiech
Ivan i delfin
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Październik 14, 2007, 08:27:19 »

Jestem oczywiście jak najbardziej za stworzeniem sekcji pokerowej w Crossie Duży uśmiech Myślę, że podobnie jak inne gry intelektualne rozwija ona umysłowo, a także stwarza możliwości większej integracji, a przecież o to w naszym stowarzyszeniu chodzi Uśmiech. Nie pogardziłbym także szkoleniami pokerowymi, bo przecież trzeba by wyszkolić potencjalnych pokerzystów Mrugnięcie. Ciekaw jestem proponowanymi rozwiązaniami dotyczącymi wpisowego i organizacji tych turniejów, ale zgadzam się, że jest to sport tani i do tego podstaw można się bardzo szybko nauczyć. Sądzę, że z samą organizacją turniejów też nie byłoby problemów a chętnych na pewno będzie wielu Duży uśmiech. Tylko jak z legalizacją tej sekcji, nie ma żadnych przeciwwskazań prawnych?

Zanim pójdę...
admin
Administrator
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Październik 15, 2007, 01:16:41 »

Tak i tu zaczynają się schody bo przecież poker w Polsce dla urzędników kojarzy się z hazardem i to nielegalnym od którego nikt nie płaci podatku, nożem wbitym w stół w jakiejś mrocznej piwnicy itp. niedawno chcieli przecież zmonopolizować pokera, i wprowadzic zakaz gry, na szczęście nie jest to zgodne z przepisami unijnymi, wiec UE jest po naszej stronie Uśmiech. Ale jak tu do nich dotrzeć i komu starczy na tyle odwagi Uśmiech Ja proponuję na razie nieoficjalne mistrzostwa niewidomych przy okazji np druzynuwki w szachach. Co wy na to?? freezout z 2000 chipsów i zmianą stawki co 1h 2-3 wieczorki i zgłowy.
Woland
Hero Member

« Odpowiedz #4 : Październik 15, 2007, 12:01:08 »

Oczywiście jak najbardziej ZA.

Myślę, że urzędasom dałoby się wytłumaczyć. Przecież w kazdej dyscyplinie jest to samo - wszyscy płacą wpisowe, najlepsi biorą nagrody. Poker niczym by się nie różnił pod tym względem.

Zastanawiam się tylko, jak rozwiązać sprawę niewidomych i bardzo słabowidzących. Proponowałbym jednak wymusić pomoc asystenta, bo pytanie uczestników o karty na stole może przeszkadzać, a w krytycznych momentach także demaskować ich (ton głosu itp.).
admin
Administrator
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Październik 15, 2007, 01:03:52 »

Nie widze takiej potrzeby, niech pamietają co mówi krupier i tyle, a potem nie muszą sie dopytywać. Problem tylko skąd wziąć karty brajlowskie bez dziur na koszulkach.
Woland
Hero Member

« Odpowiedz #6 : Październik 15, 2007, 02:01:19 »

Jeśli przewidujemy udział krupiera, to problem znika. Krupier się chyba nie obrazi jeśli będzie musiał kilka razy powtórzyć co leży na stole.

A będziesz widział dziury na koszulkach kart przeciwników? To co z Ciebie za słabowidzący!!
« Ostatnia zmiana: Październik 15, 2007, 02:03:08 wysłane przez Woland » Zapisane
admin
Administrator
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Październik 15, 2007, 10:41:22 »

najpierw musiałbym się nauczyć braila a na razie myslę przyszłościowo o turniejach integracyjnych, a pozatym krupier to na myśli miałem dealer czyli rozdający, może przecież mówić jakie karty wykłada. Oj woland Woland cos dawno u nas nie gościłeś bo już stoły są prawie 10-cio osobowe na turniejach crossu a ja doliczyłem sie 16 pokerowiczów w środowisku Uśmiech
Woland
Hero Member

« Odpowiedz #8 : Październik 16, 2007, 11:22:03 »

a ja doliczyłem sie 16 pokerowiczów w środowisku Uśmiech

COOOOO?Co?

Możesz wymienić?
admin
Administrator
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Październik 16, 2007, 06:04:30 »

Z nazwiska raczej nie ale regionami prowadzi WIM 7 Mazowsze 4 Kujawy 2 południe Polski 3 są to osoby które grały ze mną przy stołach na różnego typu imprezach Crossu
Woland
Hero Member

« Odpowiedz #10 : Październik 17, 2007, 08:26:22 »

Tylko nie róbcie drużynówki Uśmiech
Ivan i delfin
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Październik 18, 2007, 08:18:18 »

Hmm do drużynówki też dojdziemy  Chichot  tylko trzeba będzie troche potrenować, żeby Andrewa samego na polu bitwy nie zostawiać Duży uśmiech Myśle że znajdzie się jeszcze więcej pokerzystów jak poza środowisko szachowe inicjatywa wyjdzie Mrugnięcie

Zanim pójdę...
Woland
Hero Member

« Odpowiedz #12 : Październik 19, 2007, 09:20:58 »

Hostessy, masażystki... ech rozmarzyłem się.
Woland
Hero Member

« Odpowiedz #13 : Styczeń 04, 2008, 08:54:04 »

A tak w ogóle, to ilu nas jest - grających w pokera regularnie? Na pewno Andrzej, Rafał i ja. Ivan - grasz cały czas w necie? Daj jakieś namiary na siebie.

Ja ostatnio zaczynam kolejną próbę niezbankrutowania po otrzymaniu $50 z PokerStrategy na MansionPoker. Jak na razie idzie (MansionPoker - WolandPL).
Ivan i delfin
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Styczeń 07, 2008, 07:07:26 »

Niestety pokerek dużo zajmuje i gram rekreacyjnie od czasu do czasu na turniejach i to narazie musi wystarczyć. Ograniczam sie do kibicowania Wam i widze że radzicie sobie coraz lepiej. Po maturze zamierzam jak najbardziej wrócić i nadrobić zaległości Mrugnięcie

Zanim pójdę...
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!