Popieram w całej rozciągłości i mam nadzieje że sie poker jeszcze bardziej rozszerzy wśród różych środowisk w crossie, a wtedy można będzie grać w pokerka nie tylko na turniejach szachowych i zgrupowaniach... Oczywiście bez wpisowego, a nagrody funduje cross

No dobra troche sie rozmarzyłem...

Wracając do tematu Grunwaldu to rzeczywiście Prezes zmiótł rywali. chociaż mam nadzieje że w przyszłości więcej osób z zagranicy przyjedzie do Dadaja i będzie większa konkurencja na górze. Jednak warunki mieszkania w niektórych pokojach na parterze obniżyły sie w stosunku do poprzednich lat. Może marudzę ale takie są moje odczucia i nie wiem czy obcokrajowcy w dużej liczbie będą chcieli przyjeżdżać na Grunwald, widząc tamte warunki. Ogólnie turniej główny wypadł według mnie dobrze organizacyjnie oraz w fajnej atmosferze

Zmartwił mnie natomiast mini grunwald - kto był i widział ten chyba rozumie, że mocno się trzeba wysilić żeby sobie przypomnieć czasy kiedy grało 10 juniorów każdy miał co najmniej III kategorie. Od kilku lat poziom spadał, ale zawsze komplet był. W tym roku z całego kraju zebrało się 7 juniorów... Nie wiem czy to czyjeś zaniedbania, czy po prostu era szachów juniorskich w crossie dobiega powoli końca. Mam nadzieje, że coś w końcu drgnie, chyba że nikomu już na propagowaniu tego sportu nie zależy.