Forum CROSS
Maj 18, 2012, 10:12:32 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Rozwój szachów  (Przeczytany 1753 razy)
Yellow
Sr. Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #15 : Listopad 16, 2010, 08:27:51 »

Czy elita dostaje naprawdę dużo więcej turniejów niż pozostali?! Wyliczmy. raz - Pilzno, dwa - Berlin, o nie! w tym roku CROSS został bez pieniążków i na turniej nie pojechaliśmy, trzy - och nie, to już wszystkie turnieje!!! No i jeszcze jest zgrupowanie kadry, no ale nie jest pewnie potrzebne, niech elita jedzie bez przygotowania na najważniejsze turnieje IBCA.

Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
zaufanie
Gość
« Odpowiedz #16 : Listopad 16, 2010, 08:51:41 »

Wpadlem na cos fajnego. Jak np Zaufanie czyli ja - oskarżam kogoś, naruszam dobre imie to należy mu sie w imie równowagi nagroda - miesiąc urlopu na Hawajach - czyli brak internetowego forum Cross. Uśmiech

Polska wzmianka.
W naszym kraju jest wolność ale bez odpowiedzilaności - zwie sie to podobno permisymizmem.
Robić co komu wolno, to podstawa demokratycznego ladu spolecznego. Lecz jeśli ludzie czynia co im przyjdzie do glowy i nie odpowiadają za to, są wówczas oglupiali, dzicy jak zwierzęta. Nie myślą.

Pomimo slabego sluchu jak uslyszę coś mjądrego od innych to sam staje się mądrzejszy.
Dlatego proponuję wstrzemięźliwość, pokorę i malość które jest miarą wielkości  Uśmiech
jajele
Sr. Member

« Odpowiedz #17 : Listopad 17, 2010, 02:53:05 »

Nie było moim zamiarem obrażanie,naruszenie dobrego imienia kogokolwiek-tych,którzy poczuli się urażeni PRZEPRASZAM!!! Popełniłem błąd palcówki i dlatego to nieporozumienie.Szanuję i doceniam pracę komisji-chodzi o więcej informacji o wynikach jej prac.ZAUFANIE domagał się więcej konkretów,to je dostał-w odpowiedzi same pustosłowia(ciekaw jestem skąd bierzesz te cytaty)Nie budzą zaufania pomysły wykluczenia,cenzury,czy deportacji.Swoje lata mam i przeżyłem to sam-mam nadzieję,że nigdy te ponure czasy nie wrócą "mój ty mały dyktatorku"zmień nick.W sprawie kadry być może się mylę,ale moje słowa nie mają siły sprawczej.Dziękuję Jackowi za rzeczową dyskusję,choć bardzo wąską tematycznie.
Yellow
Sr. Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #18 : Listopad 18, 2010, 08:07:40 »

Należy jeszcze dodać, że elita nie może grać w półfinałach, a więc ma jeden turniej mniej.  Duży uśmiech

Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
Woland
Hero Member

« Odpowiedz #19 : Listopad 19, 2010, 11:10:19 »

W ćwierćfinałach też nie! Czyli dwa!

A tak na serio, to ja nie umiem czytać ze zrozumieniem, bo nie kumam o co chodzi. Przecież turniejów szachowych jest multum. Nawet nie mówię o widzących, ale o naszych, niewidomych, albo różnego typu integracyjnych. Przecież od lat o tym mówię poruszając temat turystów szachowych na półfinałach i DMP - kto przyjeżdża tam nie ze względów szachowych ten jest moim wrogiem nr 1. Ma mnóstwo innych okazji do powakacjowania przy okazji szachów. A turnieje odseparowane dla wybranych, nazwijmy ich elitą, mają tę ogromną zaletę, że nie ma tam turystów.

I jak już wcześniej powiedziano - do elity kazdy może dołączyć. Nie wmawiajmy sobie, że nasza crossowa elita uciekła tak daleko, że nie mamy szans. Może czołówka tak, ale ogon na pewno jest w zasięgu każdego, kto chce nad szachami popracować (nawet taki leszcz jak ja dwa razy awansował do finału, więc co tu mówić o kimś kto nad szachami przysiedzi).

Nie chrzanić, tylko tyrać, a efekty będą.

Niech Moc będzie z Wami.

Amen
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!