|
zaufanie
Gość
|
 |
« : Lipiec 22, 2010, 11:03:32 » |
|
Motywacja! Dawid Falkowski Ania Stolarczyk
przekroczyli ELO 2100
Rafal Gunajew przekroczyl Elo 2300
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zaufanie
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 15, 2010, 07:03:51 » |
|
Czeskie szlify. Ela Sobótka pracowala wytrwale - wyśle jej książki do przerobienia bo po co ma sie wykosztowywać? Ogólnei bardzo kulturalna i mila dziewczyna. Anna Stolarczyk - dobry wynik z zawodnikami ponad 2200 i praca poświęcenie. Wszyscy się starali jak tylko mogli najlepiej. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yellow
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 01, 2010, 01:16:51 » |
|
Nowa lista rankingowa (01.11.2010) Miejsce w CROSSie | Zawodnik | Elo | Komentarz | | 1. | Dukaczewski Piotr | 2297 | Raz w górę, raz w dół i znowu na pierwszym miejscu. | | 2. | Stachańczyk Jacek | 2293 | Wciąż w górę i wciąż na 2 miejscu. | | 3. | Gunajew Rafał | 2280 | Korekta rankingu wciąż trwa Spadek z 1 na 3 miejsce. | | 4. | Suder Ryszard | 2237 | Po dwóch latach powrót do formy i znaczący wzrost na Elo. | | 5-6. | Maćkowiak Marek | 2177 | Trudno oceniać zawodnika, który dopiero zawitał do CROSSu. Na Dadaju pokazał jednak, że potrafi. | | 5-6. | Żółtek Tadeusz | 2177 | Czyżby to był koniec kariery wielkiego mistrza?! Swoją siłę potrafi jeszcze pokazać, ostatnio pokonał Dukaczewskiego (Dadaj 2010). | | 7. | Chojnowski Marcin | 2147 | Ach, gdyby nie te emocje?! | | 8. | Migala Andrzej | 2078 | Mało gra, to i pewnie mało trenuje, więc ranking będzie się utrzymywał (do pewnego momentu ). | | 9. | Wojcieszyn Zdzisław | 2059 | Jeden udany turniej (Dadaj 2010) nic nie oznacza. Ten przeciwnik wciąż może popsuć szyki w klasyfikacji ogólnej jakiegoś turnieju. | | 10. | Stolarczyk Anna | 2052 | Wciąż najlepsza kobieta w CROSSie (lepsza również od Dawida ). | | 11. | Falkowski Dawid | 2051 | Jak się nie chce, to się ma ranking i wyniki jakie się ma. | | 12. | Kulpiński Piotr | 2046 | Ambitny i silny przeciwnik, któremu jednak ciągle czegoś brakuje. | | 13. | Pawelec Bartosz | 2044 | Drużynówki, półfinały i finał, to niewiele praktyki, aby podnosić swoje umiejętności. | | 14. | Jeleń Janusz | 2043 | Duży wzrost na Elo od marca br. Zawodnik ma duże szanse dostać się do finału MP. | | ?? | Renkowski Piotr | 1986 | Kontynuacja wzrostu. Czas pokaże dokąd On zmierza. |
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2010, 11:33:30 wysłane przez Yellow »
|
|
Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
|
|
|
|
Woland
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 02, 2010, 07:36:33 » |
|
A ja gdzie, he??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pavelcov
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 02, 2010, 05:03:24 » |
|
Niestety urlopu wystarcza mi na 3 turnieje i w całości przeznaczam go na szachy. Pozostają mi jedynie lokalne turnieje weekendowe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jajele
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 03, 2010, 02:39:40 » |
|
Nie ma gdzie grać w turniejach klasyfikacyjnych Crossu.Moim zdaniem i nie tylko zachwiany został balans między turniejami dla elity,a reszty zawodników!Kadra ma przesyt turniejów,zgrupowań,itp-reszcie pozostała drużynówka,półfinał i Dadaj.Apeluję do zarządu o zmianę tych proporcji w 2011 roku.Są inne turnieje dla niepełnosprawnych i openy,lecz koszta ok.700-800 zł,kluby biedne jak mysz kościelna zapomnij o delegacji!Mając do wyboru elo lub jedzenie,czynsz-wybieram to drugie.Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yellow
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2010, 11:33:00 » |
|
Moje komentarze były wystawione pod kontem czysto szachowym. Nie brałem w nich pod uwagę czynników zewnętrznych, typu:praca, inne zainteresowania, brak czasu, i inne priorytety.
|
|
|
|
|
|
Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
|
|
|
|
lukaszbaryla
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 13, 2010, 10:31:19 » |
|
No to se słodzicie Panowie. Może jakieś bify się pojawią?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jajele
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 14, 2010, 10:22:04 » |
|
Apeluję o szacunek dla adwersarzy i merytoryczną dyskusje na forum!Porównania opinii forumowicza do "ryczenia starej krowy" nie było,ani grzeczne,miłe,a tym bardziej błyskotliwe-ubolewam,że czyni to człowiek.który chwali się ukończeniem wyższych studiów!Jeżeli dyskutujemy to tylko na argumenty,a nie przez nic nieznaczące frazesy.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zaufanie
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 14, 2010, 06:51:18 » |
|
OK. Spierać sie nie zameirzam. Merytorycznie. Elita. Tak ma dużo. Ma mś, Pilzno i nic więcej niżreszta. Do Elity można wejść. Proszę przyejchać an finaŁ i mnie ograć. Ja Ci pogratuluję i życzę najlepszego. Jesteś w elicie i masz wtedy obozy, szkolenia, turnieje. Kiedyś chciaŁem byc kandydatem i być w tej Elicie. Książka + praca i osiągasz cel. Ps. Nie rekalmuję się studiami. Nie wszystko co jest miŁe jest dobre. A jeśli jajeja chesz osiągnąc cos w szachach to jamesbondostroleka!gmail.com możesz napisac ja Ci pomogę ... mnie ograć także 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2010, 07:00:44 wysłane przez zaufanie »
|
|
|
|
|
|
jajele
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 15, 2010, 07:41:51 » |
|
I o to mi chodziło!Dziękuję za propozycje,rozważę ją.Pozdrawiam życzę sukcesów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zaufanie
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 15, 2010, 10:18:35 » |
|
Czekam jednak na konkretne propozycje odnośnie sprawiedliwości turniejów i zgrupowań. Inaczej proszę skasować te apelacje. Idea stowarzyszeń polega na sile jednostek je tworzących a nie zarządzających. Konkrety Jaśnei Panie. Kto chce pracować bedzie Elitą. Kto nie chce ... nie musi Ale narzekania polskeigo czy ktoś jest moim przyjacielem czy nie - tolerować nei będę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukaszbaryla
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 15, 2010, 01:40:02 » |
|
Ale Marcin, Ty poważnie uważasz się za elitę?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jajele
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 16, 2010, 08:34:47 » |
|
W XXI wieku czas na zmiany! Moje propozycje w tej materii do dyskusji.Szkolenie i konsultacje powinno się odbywać przez internet-trener dostępny dla wszystkich z Crossu.W finale mają zagwarantowany start tylko trzech pierwszych zawodników a reszta gra w półfinale-można by pograć z dobrymi.wyższy poziom sportowy.Zamiast turniejów zagranicznych-gramy w naszej pięknej Polsce.Zyskują org. w/w i my nie mamy kłopotów z kontaktem rodziną(roaming,walutami,gastrycznych.nie każdy jezdzi z przyjaciółkami,żonami ,itd itp).Wszystkie turnieje Crossu klasyfikacyjne-nawet weteranów.Być może jedno zgrupowanie integracyjne kadry przed MŚ.Dadaj+2 silne turnieje ogólnodostępne(oczywiście w ramach rankingowych elo).Nie organizować po sobie następujących MP iturnieju międzynarodowego kobiet-po 1 już nic nię widzą co się dzieje na szachownicy.Ustanowić minimum elo przy delegowaniu na MŚ-nie fundujemy wycieczek zagranicznych zawodnikom,którzy robią 2,5 punkta z bajem.Co do zarządu to myślę,że po to go wybieramy by zarządzał i wytyczał kierunki rozwoju.Co do członków mości panie są członkowie i członki mniej aktywne-trzeba je pobudzić,nie spotkałem się od dawna z aktywnością komisji d/s szachów na turniejach,przypomina to zebrania loży masońskiej.Jestem ciekawy opinii innych uczestników forum-zapraszam.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 16, 2010, 08:08:50 » |
|
A jak wyglądają te zebrania loży masońskiej? żebym miał porównanie?? trenerzy dostępni 24 na dobę komisja harująca na każdym turnieju?? teraz są wybory terytorialne wiec zapraszam można zostać radnym i przynajmniej dostawać dietę. A tu w komisji można zostać co najwyżej masonem! co prawda próbujemy ustalić, zęby za każde zwycięstwo w partii cross wypłacał od razu 5000 złotych i zwracał uczestnikom udział w turniejach międzynarodowych bez względu na wiek i posiadana kategorię szachową, nawet wnioski te przechodzą większością głosów i są popierane przez prezydium cross, tylko ministerstwo sportu tych pieniędzy nie przyznaje. Proszę więc wyborców, aby na mnie nie głosowali w następnych wyborach (bo prawdopodobnie klub zgłosi mnie do komisji, a ja nie będę w stanie odmówić.) to w waszych rękach jest wybór kompetentnych, sprawnych, kreatywnych i energicznych komisarzy. ( nie takich jak ja: opryskliwych sarkastycznych i leniwych) Ech rozmarzyłem się turnieje bez spotkań loży, niższe rachunki telefoniczne i spokojna głowa  Pozdrawiam i zapraszam do zrobienia czegoś konkretnego dla szachów i crossu. A nie stawiania zbyt dużych wymagań. Pozwolę sobie zacytować kolegę Zaufanie "Nie pytaj co Cross może zrobić dla Ciebie, tylko co Ty możesz zrobić dla Crossu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|