Forum CROSS
Luty 07, 2012, 09:49:41 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Rozwój szachów  (Przeczytany 1730 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
zaufanie
Gość
« : Lipiec 22, 2010, 11:03:32 »

Motywacja!
Dawid Falkowski
Ania Stolarczyk

przekroczyli ELO 2100

Rafal Gunajew
przekroczyl Elo 2300

zaufanie
Gość
« Odpowiedz #1 : Sierpień 15, 2010, 07:03:51 »

Czeskie szlify.
Ela Sobótka pracowala wytrwale - wyśle jej książki do przerobienia bo po co ma sie wykosztowywać? Ogólnei bardzo kulturalna i mila dziewczyna.

Anna Stolarczyk - dobry wynik z zawodnikami ponad 2200 i praca poświęcenie.
Wszyscy się starali jak tylko mogli najlepiej.  Uśmiech Uśmiech
Yellow
Full Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #2 : Listopad 01, 2010, 01:16:51 »

Nowa lista rankingowa (01.11.2010)

Miejsce
w CROSSie
ZawodnikEloKomentarz
1.Dukaczewski Piotr2297Raz w górę, raz w dół i znowu na pierwszym miejscu.
2.Stachańczyk Jacek2293Wciąż w górę i wciąż na 2 miejscu.
3.Gunajew Rafał2280Korekta rankingu wciąż trwa Uśmiech Spadek z 1 na 3 miejsce.
4.Suder Ryszard2237Po dwóch latach powrót do formy i znaczący wzrost na Elo.
5-6.Maćkowiak Marek2177Trudno oceniać zawodnika, który dopiero zawitał do CROSSu. Na Dadaju pokazał jednak, że potrafi.
5-6.Żółtek Tadeusz2177Czyżby to był koniec kariery wielkiego mistrza?! Swoją siłę potrafi jeszcze pokazać, ostatnio pokonał Dukaczewskiego (Dadaj 2010).
7.Chojnowski Marcin2147Ach, gdyby nie te emocje?!
8.Migala Andrzej2078Mało gra, to i pewnie mało trenuje, więc ranking będzie się utrzymywał (do pewnego momentu Uśmiech).
9.Wojcieszyn Zdzisław2059Jeden udany turniej (Dadaj 2010) nic nie oznacza. Ten przeciwnik wciąż może popsuć szyki w klasyfikacji ogólnej jakiegoś turnieju.
10.Stolarczyk Anna2052Wciąż najlepsza kobieta w CROSSie (lepsza również od Dawida Uśmiech).
11.Falkowski Dawid2051Jak się nie chce, to się ma ranking i wyniki jakie się ma.
12.Kulpiński Piotr2046Ambitny i silny przeciwnik, któremu jednak ciągle czegoś brakuje.
13.Pawelec Bartosz2044Drużynówki, półfinały i finał, to niewiele praktyki, aby podnosić swoje umiejętności.
14.Jeleń Janusz2043Duży wzrost na Elo od marca br. Zawodnik ma duże szanse dostać się do finału MP.
??Renkowski Piotr1986Kontynuacja wzrostu. Czas pokaże dokąd On zmierza.
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2010, 11:33:30 wysłane przez Yellow » Zapisane

Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Listopad 02, 2010, 07:36:33 »

A ja gdzie, he??
pavelcov
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #4 : Listopad 02, 2010, 05:03:24 »

Niestety urlopu wystarcza mi na 3 turnieje i w całości przeznaczam go na szachy. Pozostają mi jedynie lokalne turnieje weekendowe Uśmiech
jajele
Sr. Member

« Odpowiedz #5 : Listopad 03, 2010, 02:39:40 »

Nie ma gdzie grać w turniejach klasyfikacyjnych Crossu.Moim zdaniem i nie tylko zachwiany został balans między turniejami dla elity,a reszty zawodników!Kadra ma przesyt turniejów,zgrupowań,itp-reszcie pozostała drużynówka,półfinał i Dadaj.Apeluję do zarządu o zmianę tych proporcji w 2011 roku.Są inne turnieje dla niepełnosprawnych i openy,lecz koszta ok.700-800 zł,kluby biedne jak mysz kościelna zapomnij o delegacji!Mając do wyboru elo lub jedzenie,czynsz-wybieram to drugie.Pozdrawiam!
Yellow
Full Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2010, 11:33:00 »

Moje komentarze były wystawione pod kontem czysto szachowym. Nie brałem w nich pod uwagę czynników zewnętrznych, typu:praca, inne zainteresowania, brak czasu, i inne priorytety.

Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
lukaszbaryla
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Listopad 13, 2010, 10:31:19 »

No to se słodzicie Panowie. Może jakieś bify się pojawią?
jajele
Sr. Member

« Odpowiedz #8 : Listopad 14, 2010, 10:22:04 »

Apeluję o szacunek dla adwersarzy i merytoryczną dyskusje na forum!Porównania opinii forumowicza do "ryczenia starej krowy" nie było,ani grzeczne,miłe,a tym bardziej błyskotliwe-ubolewam,że czyni to człowiek.który chwali się ukończeniem wyższych studiów!Jeżeli dyskutujemy to tylko na argumenty,a nie przez nic nieznaczące frazesy.Pozdrawiam.
zaufanie
Gość
« Odpowiedz #9 : Listopad 14, 2010, 06:51:18 »

OK. Spierać sie nie zameirzam.
Merytorycznie.
Elita. Tak ma dużo. Ma mś, Pilzno i nic więcej niżreszta.
Do Elity można wejść. Proszę przyejchać an finaŁ i mnie ograć. Ja Ci pogratuluję i życzę najlepszego. Jesteś w elicie i masz wtedy obozy, szkolenia, turnieje.
Kiedyś chciaŁem byc kandydatem i być w tej Elicie. Książka + praca i osiągasz cel.

Ps. Nie rekalmuję się studiami.
Nie wszystko co jest miŁe jest dobre.
A jeśli jajeja chesz osiągnąc cos w szachach to
jamesbondostroleka!gmail.com
możesz napisac ja Ci pomogę ... mnie ograć także Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2010, 07:00:44 wysłane przez zaufanie » Zapisane
jajele
Sr. Member

« Odpowiedz #10 : Listopad 15, 2010, 07:41:51 »

I o to mi chodziło!Dziękuję za propozycje,rozważę ją.Pozdrawiam życzę sukcesów.
zaufanie
Gość
« Odpowiedz #11 : Listopad 15, 2010, 10:18:35 »

Czekam jednak na konkretne propozycje odnośnie sprawiedliwości turniejów i zgrupowań.

Inaczej proszę skasować te apelacje.

Idea stowarzyszeń polega na sile jednostek je tworzących a nie zarządzających.
Konkrety Jaśnei Panie.
Kto chce pracować bedzie Elitą.
Kto nie chce ... nie musi

Ale narzekania polskeigo czy ktoś jest moim przyjacielem czy nie - tolerować nei będę Uśmiech
lukaszbaryla
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Listopad 15, 2010, 01:40:02 »

Ale Marcin, Ty poważnie uważasz się za elitę?
jajele
Sr. Member

« Odpowiedz #13 : Listopad 16, 2010, 08:34:47 »

W XXI wieku czas na zmiany! Moje propozycje w tej materii do dyskusji.Szkolenie i konsultacje powinno się odbywać przez internet-trener dostępny dla wszystkich z Crossu.W finale mają zagwarantowany start tylko trzech pierwszych zawodników a reszta gra w półfinale-można by pograć z dobrymi.wyższy poziom sportowy.Zamiast turniejów zagranicznych-gramy w naszej pięknej  Polsce.Zyskują org. w/w i my nie mamy kłopotów z kontaktem rodziną(roaming,walutami,gastrycznych.nie każdy jezdzi z przyjaciółkami,żonami ,itd itp).Wszystkie turnieje Crossu klasyfikacyjne-nawet weteranów.Być może jedno zgrupowanie integracyjne kadry przed MŚ.Dadaj+2 silne turnieje ogólnodostępne(oczywiście w ramach rankingowych elo).Nie organizować po sobie następujących MP iturnieju międzynarodowego kobiet-po 1 już nic nię widzą co się dzieje na szachownicy.Ustanowić minimum elo przy delegowaniu na MŚ-nie fundujemy wycieczek zagranicznych zawodnikom,którzy robią 2,5 punkta z bajem.Co do zarządu to myślę,że po to go wybieramy by zarządzał i wytyczał kierunki rozwoju.Co do członków mości panie są członkowie i członki mniej aktywne-trzeba je pobudzić,nie spotkałem się od dawna z aktywnością komisji d/s szachów na turniejach,przypomina to zebrania loży masońskiej.Jestem ciekawy opinii innych uczestników forum-zapraszam.Pozdrawiam.
admin
Administrator
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Listopad 16, 2010, 08:08:50 »

A jak wyglądają te zebrania loży masońskiej? żebym miał porównanie?? trenerzy dostępni 24 na dobę komisja harująca na każdym turnieju?? teraz są wybory terytorialne wiec zapraszam można zostać radnym i przynajmniej dostawać dietę. A tu w komisji można zostać co najwyżej masonem! co prawda próbujemy ustalić, zęby za każde zwycięstwo w partii cross wypłacał od razu 5000 złotych i zwracał uczestnikom udział w turniejach międzynarodowych bez względu na wiek i posiadana kategorię szachową, nawet wnioski te przechodzą większością głosów i są popierane przez prezydium cross, tylko ministerstwo sportu tych pieniędzy nie przyznaje.
Proszę więc wyborców, aby na mnie nie głosowali w następnych wyborach (bo prawdopodobnie klub zgłosi mnie do komisji, a ja nie będę w stanie odmówić.) to w waszych rękach jest wybór kompetentnych, sprawnych, kreatywnych i energicznych komisarzy. ( nie takich jak ja: opryskliwych sarkastycznych i leniwych) Ech rozmarzyłem się turnieje bez spotkań loży, niższe rachunki telefoniczne i spokojna głowa Uśmiech Pozdrawiam i zapraszam do zrobienia czegoś konkretnego dla szachów i crossu. A nie stawiania zbyt dużych wymagań. Pozwolę sobie zacytować kolegę Zaufanie "Nie pytaj co Cross może zrobić dla Ciebie, tylko co Ty możesz zrobić dla Crossu.
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!