Forum CROSS
Luty 08, 2012, 11:17:18 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: MPN2010  (Przeczytany 2036 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
guti
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Lipiec 20, 2010, 12:20:17 »

Również gratuluje triumfatorom  Uśmiech Chodź troszkę się spóźniłem. Spoglądając na wyniki mała rewolucja w czołowych miejscach. Oczywiście poza pozycją Rafała, który obronił tytuł. Teraz przydałby się obszerny wywiad z wspaniała trójką  Uśmiech

Amore pomidore Uśmiech
zaufanie
Gość
« Odpowiedz #16 : Lipiec 20, 2010, 10:36:55 »

Ja juz swój wywiad napisalem panie Guti!
Co do Rafaleczka to myśle że jest podobny jak rok temu. Spójz na partie i sam zobaczysz.
A Piotra zapytaj sam.

Moim okiem to w tym roku final nie byl silny. Zawodnicy grali naprawdę bez ikry. Lepsi czekali na bląd tych slabszych i to tak z grubsza. Nie wysilali się.
Co tu dlugo mówić.
admin
Administrator
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Lipiec 21, 2010, 04:47:33 »

A w którym to roku finał był z ikrą i silny??skoro ten taki słaby. no ja grałem słabo w porządku, ale gdyby zaufanie nie realizował przewagi jakości i piona z precyzją Ananda to wynik 10,5 z 11 byłby nadal żałosny. w crossie kadra powinna grać z siłą GM a pierwsza 4 z przynajmniej 2700, bo zaufanie takie partie ogląda i chce aby nasze był takie same. ja też chce tylko mi jakoś nie wychodzi. Gram z siłą II kategorii a tytuł mf zrobiłem przypadkiem ale będę się nim cieszył do końca życia, nie żebym nie był ambitny Gm też bym chciał mieć, ale nie zawsze chcieć znaczy móc. Nie uważam się za osobę grająca najlepiej w szachy w crossie, ale o medal będę zawsze chciał powalczyć. Ranking chwilowo mam najwyższy ale nie będę smutny jak to się zmieni. najbardziej mnie smuci że Piotr D gra słabo, ja gram słabo a reszta jest 2.5 punktu dalej.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2010, 07:16:42 wysłane przez admin » Zapisane
zaufanie
Gość
« Odpowiedz #18 : Lipiec 22, 2010, 09:32:40 »

Tak tak tak

Stać nas na dużo wiecej!

Może Final trzeba zmniejszyć? do 10 zawodników?

Tutaj slowa pochwaly dla Eli Sobótki - 2 miejsce na MPJ wśród chlopców.
Moje gratualcje.
Dodatkowo ściskam Prezesa i trenerów że jedzie na zgrupowanie do czeskiego olo.
Skoro takim emerytom jak ja nie starcza czasu i motywacji do pracy to dajmy szansę mlodym - moze jeszcze czasu trzeba ale - od czegos trzeeba zacząć.
Brawo brawo brawo brawo Ela. Brawo Piotr i brawo Trener.
To nei oznacza ze cos już osiągneliśmy. Dalej jestesmy an zero ja po tym emdalu też jestem nikim i wiem ze nic nie wiem.

A co zrobić zby bylo lepiej?
Hmm ja nei wiem ael czy tu zostalo cos zamieszczone o MPJ?

P. Renkwoski ma jakieś 14 lat a bije 2300 i zostal mistrzem Olsztyna.

A co do tytulu fm. gratka - bo Ci sie chcialo bardziej niż np mi.
Yellow
Full Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #19 : Lipiec 24, 2010, 12:09:51 »

Moim okiem to w tym roku final nie byl silny. Zawodnicy grali naprawdę bez ikry. Lepsi czekali na bląd tych slabszych i to tak z grubsza. Nie wysilali się.
Co tu dlugo mówić.

Jak już napisałem, ja sam nie zagrałem najlepiej. Ale tak, to każdy chyba sądzi  Uśmiech
Mam takie wrażenie, że awansujący półfinaliści nie przykładają się do finałów. Myślą, że i tak nie mają szans na żadne z medalowych miejsc, więc traktuję mistrzostwa jak wczasy. Może znajdzie się jeden zawodnik, który traktuje turniej jak wyzwanie lub jako porządny turniej treningowy (KOT?). Jest ciężko, bo to w końcu MP, ale trzeba się przykładać do każdej partii, a być może będzie to jeden z turniejów życia. Dlaczego nie miałby się powtórzyć jeden z sukcesów, jaki odniósł Dawid w Dadaju?!

Może się mylę, ale w wypowiedzi Rafała dostrzegłem sarkazm. Turniej był silny, niektórzy mieli wyższe oczekiwania, ale zawodnicy grali dobrze. A błędy się zdarzały i zdarzać będą, większe i mniejsze, dzięki temu jedni wygrywają, a drudzy nie.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2010, 12:32:07 wysłane przez Yellow » Zapisane

Jak doskonałym tworem jest człowiek, jak wielkim przez rozum, jak niewyczerpanym w swych zdolnościach, jak szlachetnym postawą i w poruszeniach, czynami podobnymi do anioła, pojętnością zbliżonym do bóstwa. Hamlet
zaufanie
Gość
« Odpowiedz #20 : Lipiec 24, 2010, 06:35:25 »

He he. Proszę spojrzeć na partie
Wydaje mi się że sila w tym iż zawodnik a mając wg oceny fritza +3 lub odwrotnei -3 potrafi to jeszce wygrać.
Sam to kiedyś mialem i wiem co trzeba zrobić jak sie ma wygraną i trzeba wygrać.
Nie sztuka jest mieć na desce remis i to przegrac ewidenbtrny remis! Sam to kiedys mialem i wiem co z tego plynie.
Nie sztuka jest mieć pozycje gdzie daje sie forsownie mata w 3 posnięcia. trzeba go dać i tyle.

A co do tego smutku Admina. Szczerze - chcialem przygotować Pit`a na Admina - ale nie chcial.
Ja-to-ja
Newbie
*

« Odpowiedz #21 : Sierpień 04, 2010, 07:43:31 »

ooo. ale się pozmieniało tutaj..
hmm i nawet Admin pokusił się na sarkazm... wprost nie mogę uwierzyć.;]
wydaje się nawet, że na potrzeby dyskusji James zmienił pseudonim, na budzący większe zaufanie Mrugnięcie
pomimo tych zmian duuuże gratulacje dla wszystkich, z akcentem na Marcina, który zażegnywał  się rękami i nogami, że już nie gra ,a tu proszę..taki psikus:)
no i rzecz jasna dla pozostałych, osławionych i okadzonych już tutaj medalistów:)
pozdrawiam i trzymam kciuki za walki w Ołomuńcu.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!