Forum CROSS
Luty 08, 2012, 11:14:03 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: DMP 2010  (Przeczytany 1645 razy)
Andrew
Full Member

« : Marzec 15, 2010, 12:46:43 »

Wkrótce kolejne DMP w Szachach i ... kolejne MP w Hold'ema.

Szkoda, że zabraknie niektórych karciarzy, ale może dojdzie kilka nowych osób...w końcu już cały świat się w to bawi i szkoda zostawać w tyle  Mrugnięcie

http://www.youtube.com/watch?v=0fhdart_qWk

Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Marzec 17, 2010, 10:01:44 »

Niestety w hotelu w Mielnie internet jest tylko w kafejce.
artur123
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Marzec 21, 2010, 10:27:54 »

Grupa A - http://www.chessarbiter.to.pl/turnieje/td_286/
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2010, 12:04:51 wysłane przez artur123 » Zapisane

Opinia większości jest opinią najmniej zdolnych Język
admin
Administrator
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Marzec 21, 2010, 11:14:56 »

http://www.chessarbiter.to.pl/turnieje/td_287/
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Marzec 29, 2010, 02:19:24 »

Jakby ktoś miał większe zbiory fotek, to wrzućcie gdzie w necie.

Turniej chyba dość interesujący, choć w pewnej mierze z powodu osłabień i braków kadrowych, a także zagrywek strategicznych. Grałem na pierwszej desce, więc głównie jej skład mam na myśli. Jest w jakichkolwiek zawodach wymóg siadania wg rankingów? Bo mi się to wydaje najzdrowsze.

Dla mnie największym zaskoczeniem, in plus ogólnie, in minus dla mnie osobiście, była postawa pana Edka Stankiewicza (warszawska pierwsza deska). Przyznam szczerze, że zobaczywszy składy uznałem, że w tych 10 rundach zdobędę 4 punkty - 2 na Olsztynie i 2 na Warszawie. Co do Olsztyna się sprawdziło, a co do Warszawy... Remis białymi tylko dlatego, że w bezsprzecznie wygranej pozycji panu Edkowi zostały tylko 3 minuty, a czarnymi zostałem rozwalcowany. Czyli 0,5/2. Do tego wyniki z innymi zawodnikami i drugie miejsce na desce, przed Tadeuszem Lipskim. Strach się bać.

Szkoda, że w przyszłym roku trzeba będzie znowu walczyć w grupie B, ale cóż, jak się trenuje, takie się ma wyniki Uśmiech
IRDA
Newbie
*

« Odpowiedz #5 : Marzec 29, 2010, 03:38:47 »

Troszeczkę zdjęć jest tam http://www.crossopole.pl/foty-dmp_szachy_mielno_2010/indeks.htm .
Mentor
Jr. Member
**

« Odpowiedz #6 : Marzec 31, 2010, 09:35:26 »

Jest kolejny Wielki Niewidomy!
       Pisałem o tym dwa lata temu przewidując taki rozwój sytuacji i sprawdziło się. Już niedługo czołówkę szachistów z naszego środowiska całkowicie zdominują najwięksi polscy niewidomi. Najpierw był Wojcieszyn, dwa lata temu Lipski, rok temu Stachańczyk, teraz Maćkowiak. W przyszłym roku będzie Bieliński, a za dwa lata Sapis.
       Jak się to Państwu podoba?

Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 01, 2010, 10:14:34 »

No cóż drogi mentorze... Niestety potwierdza się, że w przyrodzie jest równowaga... Ja właśnie straciłem II grupę inwalidzką. Mogę się ubiegać o III i ją dostanę, tylko że III nic mi nie daje. Odwołałem się i czekam na ostateczne rozstrzygnięcia, ale w tej chwili mój udział np. w Półfinale jest raczej wątpliwy.
FalKIng
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 01, 2010, 08:37:42 »

Ja rozumie strach Pana Romana przed półfinałem Duży uśmiech ale to chyba nie powód by bawić się w lekarza orzecznika! Chichot
pavelcov
Jr. Member
**

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 02, 2010, 09:46:03 »

Zapodałem zdjatka z DMP w Mielnie. Zdjecia sa na poczcie szachycross@o2.pl. Wszystkimi zdjeciami bede mogl podzielic sie w Zawoij na Półfinalach. Pozdrawiam
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 02, 2010, 01:27:11 »

Zgadzam się z Dawidem - może budzić wątpliwości napływ nowych niewidomych, ale cóż, nie nam rozstrzygać kto widzi a kto nie. Niech tylko CROSS prowadzi drobiazgowe kontrole uprawnień nowych zawodników (niestety wydaje się, że w niedawnej przeszłości było z tym różnie) i wtedy wszystko będzie klarowne. Są papiery - może grać.
Woland
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 02, 2010, 07:51:52 »

Na wszelki wypadek sprostuję - oczywiście informacja o utracie przede mnie grupy inwalidzkiej była primaaprilisowym żartem Uśmiech
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.3 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!